Diákolimpia

2023.02.15. 15:30

Egy lépéssel közelebb állnak a döntőhöz a kanizsai Kőrösi-iskola tanulói

A játékos sportverseny diákolimpia országos elődöntőjét Szombathelyen tartották. A hat részt vevő csapat közül a kanizsai Kőrösi-iskola tanulói a 2. helyezést érték el, ezzel továbbjutottak a csütörtöki törökbálinti pótselejtezőre.

Benedek Bálint

A Kőrösi-iskola csapatának felhőtlen öröme érthető, most a pótselejtezőn bizonyíthatnak

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A játékos sportversenyen a nevelési-oktatási intézmények tanulói szerepelnek, az életkori sajátosságoknak megfelelő, a kerettantervre épülő játékos sor- és váltóversenyekkel. A Magyar Diáksport Szövetség fontosnak tartja az iskolák közötti kapcsolatok kiépítését, a fiatalok közötti sportbarátságok kialakítását és elmélyítését. A kanizsai iskolásoknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen a pótselejtezőről az első és második helyezett csapat kerülhet az országos döntőbe, melyet március 4-én a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Heves Vármegyei Diák- és Szabadidősport Egyesület szervez meg Egerben. Rajtuk kívül még ott lesznek az országos elődöntők első helyezett csapatai, valamint az országos döntőt szervező vármegye első helyezett gárdája.

A kanizsai csapat tagjai: Novák Lilien, Perkó Rajmund, Pilczer Péter, Magyar-Mátyás Luca, Ivanovics Júlia, Varga Lia, Mikusicza András, Kovács Oszkár, Szerecz Patrícia, Tálosi Dóra, Bódi Bianka, Péntek Helka, Tóth Panna, Idai Fanni, Takács Dániel, Kósek Szofia, Kiss Barnabás, Dancs Bálint, Pörzse Napsugár, Krajnyák Vivien, Bellák Boglárka. Felkészítők: Czimmermann József, Turbuczné Simon Judit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában