Labdarúgó-emléktorna

2023.01.31. 19:58

Kocsis Gábor emlékére fociznak Csesztregen

Február 11–12-én, két év kihagyás után újra megrendezik a településen a Kocsis Gábor labdarúgó-emléktornát, immár 14. alkalommal.

Korosa Titanilla

Fotó: Pezzetta Umberto

A szervezők tájékoztatása szerint idén 34 éve, hogy Kocsis Gábor szervezésében először megtartották ezt a teremlabdarúgó-tornát. A főszervező halála után, immár az ő tiszteletére is minden évben megtartották az eseményt, kivéve az elmúlt két szezont a koronavírus-járvány miatt.

A szabályok a kezdetek óta nem változtak: a csapatokban legfeljebb a megyei I. osztályban játszó labdarúgók léphetnek pályára. Az idei tornára legalább 20 csapatot várnak, remélik, hogy a környékbeli gárdák mellett a vasi és szlovén együttesek is visszatérnek. Már vannak jelentkezők, de a nevezés – melynek határideje február 9., s ekkor lesz a sorsolás is – hagyományosan az utolsó napokban gyorsul fel. 

A torna helyszíne a csesztregi Kerkai Jenő Általános Iskola tornaterme, a program 9 órakor kezdődik. A megnyitón Bedő Róbert, a község polgármestere köszönti a csapatokat, majd az emlékezők megkoszorúzzák Kocsis Gábor sírját. 

A játék a csoportmérkőzéssekkel indul, majd a helyosztókat követően vasárnap várhatóan 17 óra körül tartják meg az eredményhirdetést.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában