Profi gála

2023.01.25. 11:00

A küzdősport több ága is képviselteti magát Nagykanizsán

Ha minden a tervek szerint alakul, a dél-zalai város február 25-én ismét nagyszabású küzdősportgálának adhat otthont. A viadal helyszíne a Cserháti-csarnok lesz – hangzott el a rendezvény tegnapi sajtótájékoztatóján.

Kühne László

Horváth Ferenc főszervező a rendezvény plakátjával

Fotó: Kühne László

Az összejövetelen Horváth Ferenc főszervező, EFL-elnök elmondta: hazánkban most először kerülhet megrendezésre a King of the ring elnevezésű progála, melynek programjában több küzdősporti ág is képviselteti magát, illetve a szurkolók mindkét nemben és több korosztályban is köszönthetnek majd sportolókat a ringben. 

A nemzetközi profi küzdősportgála égisze alatt például – miként azt Horváth Ferenc is hangsúlyozta – lesz például úgymond király kategóriás, vagyis nehézsúlyú férfi K–1 magyar bajnoki címmérkőzés, melynek győztese a WFL szervezet övét kapja meg. A 71 kg-os súlycsoportban osztrák K–1 címmeccset rendeznek a WPC szervezet profi nemzetközi övéért; de érdekesnek ígérkezik a 67 kg-os női WFL combat full címmérkőzés; valamint egy nehézsúlyú nemzetközi négyes minitorna is, melynek résztvevői az IMBF nemzetközi bajnoki övéért küzdenek. 

De megmutatja magát Kanizsán a küzdősportos utánpótlás is: a jövő kadetkorosztályú és 67 kilogrammos reménységei a WFL hazai bajnoki címéért vetélkednek. 

A gálát február 25-én (szombat) a délutáni és esti órákban bonyolítják le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában