Az őszi szezonról kérdeztük őket

2022.12.13. 20:00

Megyei I.: értékelnek az edzők

Téli „álmát” tölti a megyei futball is, hiszen az őszi szezon novemberben befejeződött. Természetesen a futballkedvelők most is focilázban élnek a világbajnokság miatt, mi pedig egy kicsit az őszre tekintünk vissza. Hagyományainknak megfelelően a megyei I. osztályban szereplő edzőket kértük arra, hogy értékeljék csapataik őszi teljesítményét.

ZH

Zöldben a Semjénháza (elöl Szalai Dániel), amely az ősz végére beérte az éllovast

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

1. Csesztreg

Tamás Tamás: – Úgy gondolom, a mögöttünk hagyott őszt kimondottan jól sikerült lehoznunk, ezért mindenkinek csak gratulálni tudok. Úgy vélem, a befektetett edzésmunka az egész időszakot tekintve remek volt, s ez játékban is kijött szerencsére. Ahhoz, hogy a tabella tavasszal is hasonlóképpen mutasson, a továbbiakban is rengeteg munkát kell beletennünk, mert a folytatás is nehéz lesz, ebben biztos vagyok. Vannak ugyanis olyan csapatok, melyek erősek, hasonló kaliberűek, tehát biztos vagyok abban, hogy nagy versenyfutás áll még előttünk. Az egyesületnél mindenki nagyon odatette magát, hogy ez a szép őszi szereplés megvalósulhasson. Ezért sem véletlen, hogy az egyesület történetét tekintve is jelentős sorozatot tudtunk bemutatni az elmúlt hónapok során.

2. Semjénháza

Kovács Imre: – Az eredményeket tekintve gyakorlatilag jobban nem is kezdhettük volna a szezont, hiszen öt mérkőzésből ötöt nyertünk, de a játékkal igazából nem voltam elégedett. Ez aztán hamar vis - sza is köszönt, hiszen a Hévíz, valamint a Sáska ellen már közel sem ment annyira jól. Nem jött rosszkor az ezt követő szabadnap, mivel azután ismét makulátlan – rangadókkal is spékelt – sorozatot tudhattunk magunk mögött, ráadásul a 14-1-es gólkülönbségünk ebben a sorozatban talán érzékelteti, hogy nem véletlenül értük be a listavezetőt. Itt tartunk jelenleg, s a folytatás előtt mindenkinek boldog ünnepeket kívánok a csapat nevében is.

3. Zalaszentgrót

Jankovics Péter: – Sajnos nagyon rosszul sikerült a szezonra való felkészülésünk, ami kijött az ősz folyamán. Összességében jól indult, mert győzelmekkel kezdtük a bajnokságot és a Magyar Kupa főtábláján is a harmadik körig állva maradtunk. Majd következett egy gyengébb teljesítmény a csapattól. Sok pontot vesztettünk és a rangadókat is elbuktuk. Bízunk egy jobb tavaszban és mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy minél fényesebb érem kerüljön a nyakunkba a bajnokság végére! Köszönjük a vezetőség támogatását és a szurkolóink egész éves biztatását! Mindenkinek nagyon boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

4. Szepetnek

Németh István: – Elégedettek lehetünk az eredményeinkkel, s hogy is fogalmazzak… Talán a legtöbben nem is várták a klubnál, hogy így sikerülhet az ősz. A stábbal persze úgy voltunk vele, ebben a csapatban van lehetőség. Egy kicsit viszont a mostani mérleg előbb jött ki a vártnál, de… Ezen mi is jóleső érzéssel lepődtünk meg. Ugyanakkor ezzel az eredménysorral egy olyan alap képződött, melyre lehet tovább építkeznünk. Szeretnénk élni ezzel, vagyis dolgozunk tovább, s remélhetőleg minél eredményesebben.

5. Tarr Andráshida SC

Dobos Sándor: – Ötödikek vagyunk jelen pillanatban, amelyről az a véleményem, hogy ez jó eredmény. S, hogy miért mondom ezt… A Csesztreg, a Zalalövő, a Semjénháza és a Zalaszentgrót, ezek mind régóta együtt játszó csapatok, amelyek hagyományosan, évek óta jól szerepelnek a bajnokságban. Rajtuk kívül a Szepetnek is jól igazolt. A keretünk későn állt össze, többen távoztak is, és idő kellett, amíg a fiatalok, valamint az új igazolások összeálltak. A sorsolásunk sem volt túl jó, hiszen erős csapatokkal kezdtünk, és minden meccsen voltak hiányzóink. Az ötödik helyezést mindezek fényében jónak tartom jelenleg, de sok mindenben kell még javulnunk. Titkolt célunk, hogy elérjük a dobogót, ha nem ebben az évben, akkor később, ami az Andráshida SC hagyományaihoz is illik.

6. Szalai-Edelholz Zalalövő

Ostrom János: – Amit elterveztünk, azt teljesítettük. Az volt a cél, hogy ott legyünk az első hatban, ez sikerült. Kis hiányérzetem azért van, mert ha jobban koncentrálunk, akkor előbbre is végezhettünk volna. Voltak olyan mérkőzések, amiken nekünk állt a zászló, de végül nulla ponttal távoztunk. Ami bizakodásra ad okot, hogy a csapategység nagyon jó, a fiatalok és az idősebb játékosok megtalálták az összhangot. Reméljük, hogy a tavaszi szezonban ezt kamatoztatni tudjuk. Gratulálok a csapatomnak az őszi teljesítményhez. Minden csapatnak és sportvezetőnek kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok.

Jobbról Kiss Balázs, a Csesztreg rutinos játékosa, mellette a szentgróti Buzási Gábor. A Csesztreg vezeti a mezőnyt az ősz végén
Fotós: KR

7. Flexibil-Top Zalakomár

Mutter Attila: – Őszi szereplésünk miatt felemás érzéseim vannak, van hiányérzetem, hiszen úgy gondolom, lehetett volna jobb is ez az ősz, ha többet teszünk érte. Ugyanakkor, ha azt nézem, hogy a belefektetett munka, energia miatt nem érdemeltünk többet, akkor ez így reálisnak is mondható. Nagyon egyszerű: a tabella nem hazudik.

8. Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák

László Roland: – Felemás érzéseim vannak az őszről, hiszen nagyon rosszul kezdtük a szezont. Több sérültünk volt és két alapember eltiltását töltötte az első három-négy fordulóban és ez az eredményeinken is meglátszott… Hála istennek, a csapatban volt tartás, így aztán egy nagyon jó sorozatba kezdtünk. Összességében drága pontokat engedtünk ki a kezünkből az őszi szezon folyamán, de legfőképpen az utolsó körben, hazai pályán a Gyenesdiás ellen. Nagyon kiegyenlített a bajnokság, nehéz tavasz vár ránk, de természetesen bízom a csapatunkban.

9. Hévíz

Damina László: – A többéves tervnek megfelelően fejlődik csapatunk. Mindez az őszi szezonban már eredményességgel is párosult, fiatal csapatunkban, amelynek még hullámzó a teljesítménye, így ért el kiemelkedő eredményeket is a legjobbak ellen. Célunk továbbra is ezen az úton haladni, fejlődni eredményességben, és mind a négy játékelemben – technika, mentális erő, taktika, erőnlét – előbbre lépni.

10. Lenti TE

Németh Imre: – Új célokat fogalmazott meg a klub a nyáron. Az egyesületben 110-130 közötti a 18 év alatti labdarúgók száma, ebből a fiatal körből öten-hatan rendszeresen játszanak a felnőtt és párhuzamosan ifjúsági együttesünkben. Nagyjából így indultunk el a csapatépítésben, az eddig elért eredményekkel elégedettek vagyunk. Utánpótláscsapataink kiválóan szerepelnek saját bajnokságaikban, a felnőtt együttes szereplése is elfogadható, de 8-9 pont úgy érezzük, hogy hiányzik, amiről ez a fiatal csapat nem tehet, de ez sem zavar bennünket. Folytatjuk a csapatépítést, ebben a szellemiségben, próbálunk még több, helyi edzőt bevonni az utánpótlásba, és a létesítményfejlesztést is szeretnénk elkezdeni a jövő évben. Távlati cél, hogy a Lenti TE a megye labdarúgásában ott legyen közvetlenül Zalaegerszeg, Nagykanizsa és Hévíz városai mellett.

11. Police-Ola

Konrád Péter: – Ez az őszünk messze elmaradt az elvárástól. Annak ellenére lehet ezt mondani, hogy a mérkőzések képe alapján azért egy pici hiányérzetünk van, mert pár ponttal többet össze lehetett volna gyűjteni. Ha a tabellára tekintünk, akkor viszont látszik, hogy ez egy gyengén sikerült ősz a felnőtt csapat számára. Pedig a játékosok rengeteget dolgoztak, nagyon magas edzéslátogatottság volt, nagyon sok munkát fektettek bele, de versenyhelyzetben nem sikerült azt a minőséget bevinni a pályára, amit elterveztünk, ezen a tavasszal mindenképp javítani kell. Sajnos nagyon könnyű gólokat kaptunk, ezek döntő része ki nem kényszerített hibákból esett. A sok kapott gól mellett keveset rúgtunk, sajnos a helyzetkihasználásunk is elmaradt az elvárttól, hiába voltak meg a lehetőségeink minden mérkőzésen.

12. Magnetic Andráshida

TE Bencze Péter: – Az idei szezonban a megye II.-es csapatunkat nem indítottuk el, ezáltal onnét is csatlakozott a kerethez 4-5 játékos, plusz sok 17-18 éves tehetséges fiatal, akiknek szokni kell nemcsak a magasabb osztályt, hanem a felnőtt bajnokságot is. Mivel nincs kieső csapat, ezért bátran nyúltunk hozzájuk, hogy folyamatosan megmérettessék magukat az U19 regionális bajnokságban és a megye I.-ben is. Hozzáteszem, a legfiatalabb átlagéletkorú csapatunk nekünk van a mezőnyben. Ami pozitívum, hogy minden csapattal szemben pariban voltunk, sőt – ha az eredményben ez nem is látszott meg –, a játékunk is nagyon stimmelt. Ha sok esetben biztosítva lettek volna az egyenlő feltételek, akkor más lenne a helyezésünk a tabellán. Egyébként nem gondolnám, hogy az élcsapatok rá lennének szorulva, hogy őket támogassák. Ezek a fiatal játékosok nem ezt érdemlik, mert ők csak azt látják, hogy valakinek mindent szabad, valakinek meg nem. A vezetőség nevében kívánok mindenkinek kellemes és boldog ünnepeket.

13. Kinizsi Gyenesdiás

Rédei Péter megbízott edző: – A bajnokság derekán vettem át a csapatot, nehéz helyzetben. Mindenki vágyott a sikerre, de érződött a nyári munka hiánya, amiért további mérkőzéseket vesztettünk el. Az utolsó fordulókra sikerült összeszoknunk, és megidézni a régi gyenesi focit. Beértük az alsóházat, kis szerencsével akár egy hellyel előrébb is végezhettünk volna. Nem az osztálykülönbséget mutató Zalaszentgrót ellen elvesztett mérkőzésen múlt ez. Megtisztelő volt összefogni a csapatot, szeretem Gyenesdiást, ezért vállaltam el a feladatot. A játékosok szerintem jó téli munkával alkalmasak lennének a középmezőny elérésére. Sok sikert kívánok nekik és utódomnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában