A legjobb nyolc között az egerszegiek

2022.12.10. 17:31

Hatalmas bravúr: a ZTK-FMVas továbbjutott a teke BL-ben!

Szombaton Németországban lépett pályára a ZTK-FMVas férfi tekecsapata a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján és az egerszegiek hatalmas bravúrt vittek véghez: idegenben 7:1-re nyertek, ezzel visszavágtak a 6:2-es hazai vereségért és bejutottak a legjobb nyolc közé!

Kerkai Attila

Pintér Károly, a ZTK játékosa is nagyszerű játékot mutatott

Forrás: ZH-Archívum

SKK Raindorf–ZTK-FMVas 1:7 (3601-3687)
Eredmények (elöl a hazaiak vastagon szedve a pontszerzők: Kotal 595-Fehér Z. 619, Weber-Kakuk 637, Sandler 600-Pintér K. 629, Svoboda 623-Nemes 627, Brachtel 604-Gombos 592, Lalinger 575-Járfás Sz. 583.

A tekesportban is vannak csodák, amire a ZTK-FMVas csapata erősített rá szombaton a Raindorf vendégeként. A két héttel ezelőtti magyarországi első találkozón a németek 6:2-es győzelmet arattak, amivel szinte eldöntötték a továbbjutás kérdését és maga a ZTK-FMvas edzője, Fehér László is úgy értékelt, hogy gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás.

Viszont azt nem mondta, hogy fel is adták volna... Méghozzá azért sem, mert amíg van remény, addig nem szabad feladni, noha a teketársadalmon belül sem bíztak már az egerszegi továbbjutásban. A visszavágón értelemszerűen kockáztatni kellett, így a ZTK "előretolta" a legjobbjait, ami bejött nekik: az első négy pár után már 4:0-ra vezetett az egerszegi csapat, a nyomás pedig már a németeken volt. A fiatal Gombos Gergely is közel volt ahhoz, hogy csapatpontot hozzon, de végül Járfás Szilárd szerezte meg azt, ami a 7:1-es sikerhez kellett.

Hatalmas bravúr ez a ZTK-FMVas részéről, nem is vitás!

– Bombameglepetést okoztunk, azt hiszem, ezt nyugodtam kijelenthetem – összegzett a találkozó után Fehér László, a csapat edzője. – Bevallom, hogy erre még én sem számítottam, esetleg egy szoros győzelemre gondoltam, azonban a csapat előtt le a kalappal. A játékosok olyan küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot, amire nehéz szavakat találni. Azzal, hogy a legjobbakat tettük előre és komoly vezetésre tettünk szert, sikerült megrogyasztani a házigazdát és onnan már nekik lett veszítenivalójuk, mi pedig 4:0 után egyszerűen nem kaphattunk ki! Úgy érezte mindenki, hogy ezzel tartozik a klub és a város vezetésének is, hogy segítették a nemzetközi kupában való indulást. Ha pedig már ennyit utaztunk, nem lehetett kikapni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában