Edzői interjú

2022.12.26. 15:00

A ZTE ZÁÉV tekézői még remélik, hogy elérik a dobogót

A ZTE ZÁÉV női szuperligás tekecsapatának őszi szereplése igazából kétarcúra sikeredett. A nemzetközi porondon jól teljesítettek a hölgyek, egy bronzéremmel tértek haza az NBC Kupáról, a hazai bajnokságban viszont hullámzó teljesítménnyel az ötödik helyen zárták a félszezont.

BI

László Kata az egyik őszi mérkőzésen. Az ő teljesítménye is meghatározó

Fotó: Szekeres Péter

A bajnokságban rosszul kezdtünk, gyengén teljesítettünk, nincs ezen mit szépíteni -hangoztatta Baján János edző. – Az ellenfeleinket a mi gyengélkedésünk segítette hozzá a győzelmekhez. Az így elvesztett pontok, az őszi idény végén nagyon hiányoztak, a bajnokság történéseit elemezve mindez elmondható. Menetközben aztán rendeződött a csapat, összfában elég jól feljavultunk, ehhez kellettek a jó egyéni teljesítmények. Főleg a nemzetközi porondon állt össze a csapatjátéka. A Szuperligában az őszi idény második felére javultunk fel. A bajnokság felénél mi vagyunk a mérleg nyelve, előttünk négy, és mögöttünk is négy csapat van a tabellán. A célkitűzésünk a dobogó volt az idény kezdetekor, de ez mindig így van. Jelen helyzetben nehéz tavasz vár ránk, megyünk a Ferencváros, és az Ipartechnika Győr csapatához. A két együttes az első és a második helyen áll a tabellán. Matematikai esélyünk még maradt a dobogóra, s bizakodunk benne, hogy sikerül megcsípni a harmadik helyet. Ehhez nagyon jó tavaszt kell produkálnunk. A Magyar Kupában még nem tudom, hogy szerepelünk, egy visszavágó vár még ránk a Győr ellen, hiszen az első mérkőzést megnyertük. Ott még kiharcolhatjuk a nemzetközi kupaszereplést.

Az NBC Kupa bronzérme gyógyír az őszi sebekre. A nemzetközi porondon nem csúszott be gyenge egyéni teljesítmény, illetve, ha volt is, azt korrigálta a csapat. A ZTE ZÁÉV-nél a csapat összteljesítmény döntő módon befolyásolja a szereplést.

A bajnokságban viszont hazai pályán csapatcsúcsot döntöttek és nagyon fontos, hogy a pályára lépő hat játékos együtt „muzsikáljon”, mert akkor van eredmény. Egy, vagy kettő gyenge teljesítmény bőven elég a vereséghez.

–  A gyengébb helyezésünk ellenére átigazolásra nem gondolhatunk, mert tekében nincsen átigazolási szezon -folytatta Baján János. - Csak szabad játékost lehetne leigazolni, aki erősítést jelent, ilyen pedig jelenleg nincsen a piacon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában