Beindult a versenyszezon a vívóknál is

2022.10.19. 13:30

ZVE: szenior vb és sikeres hazai válogató

Minden korosztályt kiveszi a részét a küzdelmekből. A Zalaegerszegi Vívó Egylet sportolói például Zadarban és a idehaza, a Nemzeti Sportcsarnokban is ott voltak a pástokon.

Kerkai Attila

Fekete Gábor vezetőedző, mellette az érmes Szabó Bálint és a pontszerző Simon Borbála

Forrás: ZVE

A vívók idei veterán világbajnokságának a szomszédos Horvátország adott otthont. A Zadarba utazó magyar csapatban helyet kapott dr. Matyovszky Balázs, a ZVE szenior korú tőrvívója is, aki az 50 év felettiek korcsoportjában lett tagja a négyfős magyar együttesnek. Az egerszegi vívónak az egyéni küzdelemben mindössze egy tus kellett volna a legjobb 32 közé kerüléshez, végül a 37. helyen végzett. Ennek az egy tusnak azért is lett nagyobb jelentősége, hiszen a dr. Matyovszky Balázst legyőző honfitárs, Hegedüs Sándor vívhatott így a csapatküzdelmekben. A magyar együttes végül ezüstérmet szerzett.

dr. Matyovszky Balázs a veterán világbajnokságon képviselte a magyar és az egerszegi színeket
Forrás: ZVE


Idehaza, a fővárosban a kadet korú tőrözők számára dupla válogató zajlott a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A ZVE több korosztályos és fiatalabb versenyzője is indult a népes mezőnyben.A fiúk között a legjobb eredményt Szabó Bálint érte el, aki a második versenynapon a 61 induló között a dobogós, 3. helyet szerezte meg. Ezzel az eredményével az országos kadet ranglista 4. helyén áll, így a következő, nemzetközi korosztályos versenyre, amit Nürnbergben rendeznek szövetségi költségen utazhat. A leányok mezőnyében Simon Borbála, aki még csak serdülő korú versenyzőként vett részt a válogatón a pontszerző, 6. helyen végzett az 51 fős mezőnyben (edzőjük: Fekete Gábor).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában