A Gyenesdiás első győzelme

2022.10.30. 21:25

Még szorosabb lett a versenyfutás a megyei I. tabellájának élén

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a Semjénháza nyert és közelebb lopakodott az ezúttal szabadnapos Csesztreghez.

Zalai Hírlap

Látványos összecsapás a Semjénháza (zöldben Szalai)–Andráshida SC (kékben Orbán) mérkőzésről

Fotó: Szakony Attila

Zalaszentgrót–Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák 1–0 (0–0)
Zalaszentgrót, 150 néző. Jv.: Varga P.
Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Pődör (Ferenczi), Buzási, Tóth D., Baráth, Kiglics (Fábián), Horváth B., Csik, Iberhart, Penczák, Horváth D. Edző: Jankovics Péter.
Kiskanizsa: Szőke R. – Kovács D. (Baranyi), Petánovics, Piecs, Kotnyek, Völgyi, Kiss J., Ötvös, Bilák (Abay Nemes), Béli, Szőke Á. Játékos-edző: László Roland.
Az utóbbi évek egyik legjobb Kiskanizsáját látták vendégül a hazaiak, és erre nem is cáfoltak rá az első tíz percben. Aztán fokozatosan vette át a Szentgrót a játék irányítását, de a kevés helyzetét sem tudta gólra váltani. A félidő közepén egy támadáson belül két ziccert is sikerült elpuskázni. A hazai fölény ellenére a csapatok döntetlennel vonultak az öltözőbe. A második félidő sem arról szólt, hogy a nézők véresre tapsolják a kezüket. Kellenek az ilyen mérkőzések, ahol egy jó ellenféllel szemben is érvényesül az akarat. Talán ennek az eredménye, hogy a 79. percben Fábián Konrád góljával eldőlt a találkozó. Minden tisztelet a Kiskanizsa előtt, ezzel együtt egy értékes és melós győzelem volt a hazaiaknak.
Gólszerző: Fábián.
Jók: Iberhart, Horváth B., Horváth D., ill. az egész csapat.
U19: Zalaszentgrót–Kiskanizsa 6–0.

Hévíz–Zalalövő 0–4 (0–0)
Hévíz, 80 néző. Jv.: Kiss N.
Hévíz: Dénes - Buza (Fehér), Nyári, Pál (Vágusz), Kustán, Sebestyén, Szindekovics, Tóth (Erdősi), Nagy, Filó, Karakai (Biró B.). Edző: Damina László.
Zalalövő: Balogh B. – Gyenese, Csik (Molnár Á.), Bakó (Bíró), Horváth T. (Agg), Bekes, Kellner, Radics, Cseresnyés (Boncz), Végh (Czömpöl), Horváth D. (Péter). Edző: Ostrom János.
A mérkőzés első félideje egyenlő erők küzdelmét hozta, mezőnyjáték és kevés helyzet jellemezte a játékrészt. Fordulás után a lövőiek kontratámadásokból a hazai védelem hibáit kihasználva 25 perc alatt eldöntötték a találkozót, és beállították a végeredményt. A vendégek megérdemelten vitték el a három bajnoki pontot a fürdővárosból.
Gólszerzők: Kellner (3), Bakó.
Jók: senki, ill. az egész csapat.

Magnetic Andráshida TE–Szepetnek 0–2 (0–1)
Zalaegerszeg-Andráshida, 50 néző. Jv.: Major Zs.
Andráshida TE: Kálovits – Péhl B., Lukács, Doszpoth, Kaprinai (Kovács D.), Szabó P. (Szipőcs), Kovács L., Kovács M. (Péhl K.), Nikitscher (Kocsis), Cséber, Baksa (Pers). Edző: Bencze Péter.
Szepetnek: Szekeres – Csavari (Fadgyas), Pál Mi. (Szilágyi), Szabó B., Nagy T., Pál F., Rákhely, Baksai (Koller), Déri (Farkas R.), Bános (Pál Ma.), Orsós (Dömötör). Edző: Németh István.
Az első félidőben büntetőből szerzett vezetést a vendégcsapat, majd a második játékrészben húsz perc után növelni tudta előnyét. Ezt az előnyt a mérkőzés végéig megőrizve három ponttal távozott Andráshidáról a Szepetnek együttese.
Gólszerzők: Nagy T., Orsós.
Jók: Kálovits, ill. az egész csapat.

Kinizsi Gyenesdiás–Lenti TE 5–3 (3–2)
Gyenesdiás, 50 néző. Jv.: Baranyai.
Gyenesdiás: Takács Á. – Hegyi, Fellner (Bertók), Karancz, Tarnóczai, Kiss P., Horváth L. (Zsiga), Bogdán (Helter), Czafit, Mikola (Hegedüs), Csák (Gémes). Megbízott edző: Rédei Péter.
Lenti: Balogh Ba. – Grózner (Sasvári), Fábián, Balogh Be., Sárkány, Horváth B., Horváth M. (Kovács E.), Lukács, Pál, Dolmányos, Kiss K. Edző: Németh Imre.
Lukács pontos lövésével gyorsan megszerezték a vezetést a vendégek, majd minden helyzetből ellőtték pontatlanul a labdát. Közben a hazaiak kidolgozott támadásaikból egyenlítettek és a vezetést is hamar átvették Csák és Czafitnak köszönhetően. A küzdelemre jellemző, hogy Dolmányos hamar egyenlített, majd ismét a két gyenesi szépségdíjas gólja került be a jegyzőkönyvbe. A hajrában is feszült maradt a
hangulat, sorban kerültek elő a sárga lapok, Balogh Bendegúznak a piros is kijárt. Az utolsó percekben pedig még egy-egy újabb gólnak is lehetett örülni. A Gyenesdiás megérdemelten szerezte meg idei első győzelmét, pontjait.
Gólszerzők: Csák (2), Czafit (2), Gémes, ill. Lukács, Dolmányos, Kiss K.
Jók: az egész csapat, ill. Fábián, Horváth M., Kiss K.
Kiállítva: Balogh Bendegúz (79. p. Lenti TE).
U19: Gyenesdiás–Lenti 2–1.

Semjénháza–Tarr Andráshida SC 4–0 (2–0)
Semjénháza, 200 néző. Jv.: Lakics P.
Semjénháza: Szakmeiszter (Matthew) – Horváth P., Domján, Schuller, Körösi (Dobri L.), Csongár (, Szalai (Kozári), Kapuvári, Bagó (Dobri S.), Pápai, Bakos (Kovács P.). Edző: Kovács Imre.
Andráshida SC: Paksy – Czotter, Szabó Ba., László (Szabó Be.), Temlén (Fekete), Nagy-Palócz (Ábrahám), Horváth B., Karóczkai, Orbán, Simon, Fülöp. Edző: Dobos Sándor.
Sportszerű mérkőzésen ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott a hazai csapat a jól küzdő vendégek ellen, akiket sajnos sújtott a három kényszerű csere, sőt az utolsó 20 percet emberelőnyben játszották a hazaiak, mert még egy játékosuk megsérült, és a csereszabály szerint nem volt lehetőségük cserélni, mivel a három megszakítás megtörtént. Ezt a győzelmet a semjénháziak mesterüknek, Kovács Imrének ajánlják születésnapja alkalmából.
Gólszerzők: Csongár (2), Körösi, Pápai.
Jók: Csongár (a mezőny legjobbja), Bagó, Pápai, ill. Fülöp.

Flexibil-Top Zalakomár–Police-Ola 1–0 (0–0)
Zalakomár, 150 néző. Jv.: Hegedüs M.
Zalakomár: Tóth-Pajor M. – Mutter, Takács Cs., Csalló, Madarász Sz., Nagy, Horváth T. (Fenyvesi), Horváth J., Szőke, Tinó (Madarász F.), Madarász Z. (Mészáros). Edző: Mutter Attila.
Police-Ola: Timbókovics – Igazi, Darabos (Szekeres Á.), Mikó, Lukács, Lakatos (Németh K.), Tóth D. (Luter), Cseke, Makovecz, Berkovics (Toplak G.), Szekeres T. (Móricz). Edző: Konrád Péter.
Rossz előjelekkel várhatták a hazaiak a mérkőzést, egyik góllövőjük eltiltás miatt hiányzott, míg kapusuk sérüléssel bajlódva vállalta a játékot. Az első félidőben mégis több helyzetük volt a komáriaknak, Timbókovics kapus azonban több alkalommal is a meccsben tartotta csapatát, míg a hazaiak kapusának egyszer kellett nyújtózkodnia. A komáriak helyzete tovább romlott, két további meghatározó játékosuk sérült meg mérkőzés közben, ennek köszönhetően a második félidőben egyértelműen a vendégek domináltak. A második játékrész elején volt a legnagyobb lehetősége a vezetés megszerzésére a Police-Olának, ám üres kapura a kapufát találta el a vendégek csatára. Ez megbosszulta magát, és egy véleményes büntetőt váltott gólra Csalló. Búcsúi mérkőzésen, egyenlő erők küzdelmében a komáriak otthon tartották a három pontot.
Gólszerzők: Csalló (11-esből).
Jók: Csalló, Madarász Sz., Horváth J., Szőke, Takács Cs., ill. az egész csapat.
U19: Zalakomár–Police-Ola 3–5.

1. Csesztreg1191135-1328
2. Semjénháza1081121-625
3. Zalaszentgrót961219-619
4. Andráshida SC1261521-1519
5. Szepetnek106-417-1218
6. Zalalövő1151520-1816
7. Zalakomár1151518-1916
8. Kiskanizsa1142517-1914
9. Hévíz1135317-1914
10. Lenti TE103-718-349
11. Andráshida TE1022610-178
12. Police-Ola1121714-207
13. Gyenesdiás91-815-393

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában