Megy nekik országúton is

2022.09.24. 14:00

Nemcsak a hegyikerékpár létezik a ZKSE versenyzőinek

Az országúti szakágban is próbálkoznak az utóbbi időben a Green Zone-ZKSE versenyzői.

Varga Andor

Zalai abszolút érmesek Velemből: elöl Kálmán Luca, Szücs Borbála és Bruchner Regina, mögöttük balról Endrédi Máté

Forrás: ZKSE

A Trail Zone Fonyód Kupát másodszor rendezték meg a Balaton-parti városban és térségében. Az erőpróbán két zalaegerszegi bringás indult, és közülük Kálmán Dániel Ákos rövid távon (61 kilométer) megnyerte a kategóriáját, míg az abszolút rangsorban a 3. helyen zárt. Rákosa Bence hosszú távon (89 km) kategóriájában a 13. helyen érkezett célba. 

Vas megyében, a 12. Velem-Hörman Kupán 6,7 kilométeres táv várt a mezőnyre, ám szinte végig hegynek felfelé, a célt pedig 370 méter szintemelkedés után érték el a bringások. A ZKSE népes csapata remek eredményeket produkált. A női abszolút első öt helyezettje közül négy (és mindhárom dobogós) egerszegi induló volt: 1. Bruchner Regina, 2. Szücs Borbála, 3. Kálmán Luca, 5. Ádám Gabriella Sarolta sorrendben. A fiúknál-férfiaknál a gyermekkategóriát Nemes Ferdinánd nyerte meg, abszolútban pedig Endrédi Máté csípte el a dobogó 3. fokát – mindössze 9 másodpercre a győztestől. További helyezések: 7. Kálmán Dániel Ákos, 9. Dervalics Gábor, 10. Rákosa Bence, 15. Horváth Szabolcs, 17. Béres Bence, 18. Czenki Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában