A két együttes találkozóját a ZTE KK nyerte

2022.09.23. 18:46

Magabiztos játék, döntős a ZTE KK a Göcsej Kupán

Pénteken elkezdődött az 53. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej-kupa, melynek nyitómérkőzésélt a Zalakerámia ZTE KK együttese játszotta a Sopron ellen. A két élvonalbeli férfi együttes találkozóját a ZTE KK nyerte, amely így szombaton a torna egyik résztvevője lesz.

Kerkai Attila

Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC 87-72 (21-24, 30-20, 21-23, 15-6)

Zalaegerszeg, 600 néző. Jv.: Kapitány, Győrffy, Farkas.

Zalakerámia ZTE KK: Trice 18/6, O'Reilly 10/6, Polster, Ostojic 9, Smith 6. Csere: Csuti 4, Németh Á. 10/6, Rakosevic 8/3, Keller I. 20/18, Zsíros, Szalay 2, Simó. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Sopron: Jones 6/3, Yasiin 12, Barnett 12/6, Valerio-Bodon, Durham 10. Csere: Supola 6, Sitku 2, Molnár M. 15, Takács 6/6, Csendes 3/3. Vezetőedző: Kosztasz Flevarakisz.

A kétnapos torna első napja az előcsatározásoké volt, gyakorlatilag az elődöntőké, minthogy négycsapatos a mezőny. A szombati helyosztók párosítását a két pénteki találkozó eredménye adja és a ZTE KK újjáalakult gárdája természetesen a döntőbe jutást célozta meg hazai környezetben. Hazai oldalon Sebastjan Krasovec és együttese számára a pénteki volt a bemutatkozás ideje is a hazai közönség előtt, hiszen a felkészülés során csupán egy találkozót játszott idehaza, azt is zárt kapuk mellett. A korai, 17 órás kezdés ellenére sem maradtak üresek a lelátók, de persze szó sem volt telt házról. Trice-O'Reilly-Polster, Ostojic-Smith - így festett a ZTE KK kezdő ötöse amely gyorsan 12-4-reelhúzott, ami soproni időkérést vont maga után és teljes sorcserét... Ami hatásosnak bizonyult, ugyanis Molnár Márton vezérletével a Sopron fordított (21-24), de aztán érkezett Keller Iván a pályára. Az egerszegiek egyik új szerzeménye tűzbe hozta a közönséget, hiszen percek alatt, zsinórban szerzett öt triplája után ismét a ZTE KK vezetetett (38-33). A kék-fehérek nagyon sok pontot szereztek ebben a negyedben, vezetésük teljesen megérdemelt volt.

Minden évben hagyományosan a Göcsej-kupa alakalmából, a ZTE meccsének szünetében adják át a legjobb zalai utánpótlás korú kosarasoknak az elismeréseket. A leányoknál az idén a Katona György-díjat Óházy Julianna, a ZTE NKK kosarasa érdemelte ki, míg a fiúknál a Zsíros Tibor-díj Gérczei Bencét, a Zalakerámia ZTE KK ifjú kosarasát illette meg.

Visszafogottabbra sikerült a második félidő eleje, kevés pont esett mindkét oldalon és láthatóan voltak még hibák a játékban, de egy felkészülési tornán - úgymond - ez is belefér. A ZTE KK vezetett, de a Sopron végig "látótávolságon" belül volt. A záró negyedben a ZTE KK 79-66-ra ellépett és onnan már nem tudott visszajönni a meccsbe a Sopron, az egerszegiek biztosan győztek.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában