Somogyinak helye van a vb-csapatban

2022.08.24. 06:50

A ZTE SK sportlövője is rajthoz állhat Kairóban

Somogyi Péter az Európa-bajnoki csapatban nem, a világbajnokságra utazó magyar sportlövész válogatottban viszont helyet kapott. A ZTE Sportlövész Klub elnöke és vezetőedzője annak örült volna igazán, ha klubtársaival és tanítványával utazhatott volna Kairóba.

Kerkai Attila

Somogyi Péter koncentrál. Bízik benne, hogy sikeres világbajnokság után térhet majd haza

Forrás: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Két hete a Magyar Sportlövő Szövetség elnöksége már kijelölte a szeptemberi, wroclawi Eb-re utazó magyar csapatot, és nagy örömünkre két zalai lövő neve is szerepelt a névsorban. Major Veronika, a BEFAG Keszthelyi LK olimpikonja természetesen kihagyhatatlan volt ebből, de a ZTE SK pisztolyosa, Pintér Tibor is bekerült a csapatba.

A napokban pedig megszületett a döntés arról is, kik utazhatnak az októberi kairói vb-re. Az egerszegi ZTE SK három tagja is jogot szerzett a vb-n való indulásra, hiszen Somogyi Péter mellett Pintér Tibor, valamint a junioroknál Kálmán Bálint is csapattag lehetett volna – ám csak előbbi utazik. Hogy miért?

– Sajnos Pintér Tibor egészségügyi problémák miatt kényszerül lemondani a vb-t és az Eb-t is, Kálmán Bálint esetében pedig ennek anyagi okai vannak – mondta el Somogyi Péter. – Az utazáshoz ugyanis a versenyzőknek is hozzá kellett volna járulniuk, ám a klubunk és a család sem tudott ehhez segítséget adni. Nagyon szép lett volna, ha mind a hárman ott lehetünk a vb-n, de bízom benne, hogy egyszer ennek is eljön az ideje.

Somogyi Péter viszont utazik Kairóba, ám hogyhogy nem kapott helyet az Eb-csapatban is? A légpuskában kétszeres Európa-bajnoki csapat bronzérmes egerszegi sportlövő kézenfekvő választ adott:

– Az Európa-bajnokságon a puskásoknál csak az 50 méteres számokat rendezik meg, és én abban nem válogatóztam – hallottuk tőle. – A négyévente sorra kerülő vb-n viszont minden számot megrendeznek, így a légpuskásokét is, és abban szerencsére sikerült kivívnom az indulás jogát a válogatókon. Az előző vb-n is indulhattam Dél-Koreában, ám nem volt szerencsés a versenyzésem. Nem sok időt tölthettem el az ázsiai országban, és az időeltolódás eléggé megzavart. Kairóban ilyen probléma nem léphet fel, nagyon remélem, hogy sikeres vb-n vehetek részt, amin egyéniben és csapatban is indulok.

És ha már említettük Major Veronika nevét: a keszthelyiek kiválósága természetesen nemcsak az Európa-bajnokságon, de a kairói világbajnokságon is lőállásba lép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában