Felkészülés

2022.07.08. 19:30

ZTE FC: munkából érkeznek a szombati találkozóra

Szombaton újabb edzőmérkőzés vár a ZTE FC labdarúgócsapatára, amely az osztrák élvonalban szereplő TSV Hartberg vendége lesz. A találkozó 18 órakor kezdődik az osztrák városban.

Kerkai Attila

Kálnoki-Kis Dávidékra ezúttal osztrák első ligás csapat vár Hartbergben

Forrás: Szekeres Péter / Zalai Hírlap

A ZTE FC szlovéniai edzőtáborából érkezik Ausztriába és információink szerint ugyanazzal a kerettel várja a TSV elleni mérkőzést, mint amellyel szerdán a lengyel Slask Wroclaw ellen szerepelt. Ricardo Moniz együttese kemény munkát végzett a roglai edzőtáborban, hiszen – ahogy Julian Jenner másodedző is elmondta – ezekben a hetekben, napokban az a fő feladat, hogy a legjobb fizikai állapotba kerüljön a társaság.

Az a fajta játékstílus, amit a Ricardo Moniz vezette stáb elképzelt, elsősorban az agresszív letámadáson alapul, sok mozgással, intenzív futásokkal. Mindezt tapasztaltuk a Nagykanizsa és a Banja Luka elleni találkozókon is, de azóta eltelt két újabb hét, így érdekes lesz látni, hogy például szombaton, a Hartberg ellen mennyivel léptek már előre. Az ellenfél ötödik szezon óta tagja a 12 csapatos osztrák Bundesligának, tavaly az összesített 10. helyen végzett.

A ZTE FC-vel kapcsolatos hír még, hogy minden jegy elkelt a július 23-án esedékes AC Milan elleni felkészülési mérkőzésre. Ami annyit jelent, hogy mostantól július 24-ig a bérletárusítás is szünetel a klubnál, azt követően viszont újra lehet szezonbérletet váltani. Ide kapcsolódó hír, hogy a ZTE–Milan meccset a Spíler TV élőben közvetíti majd.

Mint beszámoltunk róla, az MLSZ elkészítette a 2022-2023. évi bajnokság első két fordulójának napra, órára lebontott programját. A ZTE FC július 29-én pénteken (20.00) a Budapest Honvéd otthonában kezd, majd augusztus 6-án szombaton (17.45) az FTC elleni találkozó jelenti az új szezon első hazai fellépését. Ez utóbbi mérkőzésre már elkezdődött a elővételi jegyértékesítés, hiszen várhatóan erre az összecsapásra is nagy lesz az érdeklődés.

Az egerszegiek a szombati találkozójuk után a következő felkészülési mérkőzésüket a Vasas ellen vívják a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában