Minden éremből jutott

2022.07.21. 19:30

Nagy-Selmeczy Bulcsú nyílt vízen az U14–15 bajnoka

Egy bajnoki cím mellett egy-egy ezüst- és bronzérem tette teljessé a Zalaco-ZÚK úszóinak éremkollekcióját a minapi, Szegeden megrendezett nyílt vízi országos bajnokságon.

Kerkai Attila

Nett Vivien, Nagy-Selmeczy Bulcsú és Nagy Napsugár Fotó: ZÚK

Ha Szeged és Maty-ér, akkor a sportkedvelők szinte azonnal rávágják: kajak-kenu. Teljes joggal, hiszen megannyi magyar kajakos siker helyszíne a legendás Maty-éri pálya, csakhogy most az úszók vették birtokba a vízfelületet. A nyílt vízi úszóknál valamennyi korosztály képviselőinek egyszerre rendezték meg a 2022. évi magyar bajnokságot. Tehát az utánpótláskorúak a jelen hazai legjobbjaival versenyezhettek egy helyszínen, ami mindenképp különleges élmény volt számukra. Horváth Csaba vezetőedző a Zalaco-Zalaegerszegi Úszó Klub színeiben négy úszót állított rajthoz, Nett Vivien, Németh Luca, Nagy Napsugár és Nagy-Selmeczy Bulcsú személyében.

Az egerszegiek először Nagy-Selmeczy Bulcsú eredményének örülhettek, aki az U14–15 korosztályban az 5 kilométeres „rövid távon”, élete első nyílt vízi versenyén megnyerte korosztályát és aranyéremmel a nyakában köszönthették. Nagy-Selmeczi ezzel az eredménnyel jogot szerzett a szeptemberben, a Seychelleszigeteken megrendezésre kerülő ifjúsági világbajnokságon való részvételre.

Nem sokkal később Nagy Napsugár csapott a célba, aki a szintén az U14–15 korosztályban) az 5 kilométeres versenyben csupán két másodperccel szorult az ezüstérmet érő második helyre. Németh Luca ugyanitt kicsit lemaradva, de szépen helytállva a középmezőnyben végzett.

Nett Vivien hosszabb távot teljesített, hiszen neki az U16– 17 évesek között 7,5 kilométert kellett úsznia. Az egerszegiek Eb-induló úszója becsülettel harcolt és sikerült is dobogós helyet kivívnia magának, bronzéremmel térhetett haza.

Horváth Csaba, a megyeszékhelyi klub vezetőedzője elégedett lehetett tanítványai teljesítményével, és úgy értékelt, hogy mind a négy versenyző jól teljesített, jó eredményeket értek el a száztíz főt számláló mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában