Rajongás

2022.07.21. 09:30

Harminc éve imádja a Milant, most újra láthatja - Zalaegerszegen

Az élet mindig hoz nem csak kellemetlen, de szerencsére kellemes meglepetéseket is. A zalaegerszegi Bedők Zsolt is minden bizonnyal így érezhetett, amikor megtudta, hogy közel harminc esztendeje imádott csapata, az AC Milan Zalaegerszegre érkezik.

Kerkai Attila

Bedők Zsolt mutatja a karján lévő tetoválásokat, és persze néhány ereklyét is, mely kedves számára. Az egerszegi fiatalember most városában is láthatja kedvenceit élőben Fotó: Fehér Márk

A nyomdászként dolgozó Zsolt rajongása a milánói csapat, aztán az olasz válogatott iránt a kilencvenes évek elejétől datálódik. Azt mondja, akkor csapta meg az az érzés, ami most már bevallása szerint sem fog soha alábbhagyni. Az AC Milan egyik sikerkorszakában kezdett el érdeklődni a csapat iránt. De, miért is?

-A klasszikus holland trió, a Marco Van Basten, Ruud Gullit, Frank Rijkard fémjelezte kilencvenes évek csapata tett rám olyan hatást, ami miatt beleszerettem a milánói csapatba - mondta, amikor találkoztunk. - Pákán voltam serdülő focista, a nagybátyám pedig, aki szintén szerette a futballt, mindig mondta: nézzük a Milan meccseit. Volt is mit, hiszen akkoriban kétszer is nyert a csapat Bajnokok Ligáját. Az olasz válogatott szeretete is akkor kezdődött, s azóta is tart. Minden csapatnak vannak rosszabb időszakai, de ez a rajongás egyáltalán nem múlt el és már nem is fog. Nem vagyok az, aki csak úgy váltogatja a csapatait.

Fotó: Fehér Márk

A korábban a megyei bajnokságban Pákán és Lentikápolnán futballozó fiatalember aztán a kétezres évek elején újra belekóstolhatott az AC Milan révén az "édes évekbe", hiszen újabb két BL-siker következett. Andrea Pirlo volt a kedvence, de persze a többi milanos játékos is. A jelenlegi keretből Tonali, Leao, Theo Hernández játéka nagyon tetszik neki, s ahogy mondta, Zlatan Ibrahimovic pedig egyszerűen egy legenda.... . Karjára az olasz válogatott címere és egy Milan-idézet is felkerült. Aki az édesanyja arcképe mellett magára "varrat" ilyet - szurkolói szlenggel élve - , tényleg nem lehet divatszurkoló...

Fotó: Fehér Márk

Zsoltnak megadatott egy nagy élmény is, hiszen amikor 2011-ben a 18. Scudettóját ünnepelte az AC Milan, ő is ott volt a San Siróban, vagyis Milánóban.

-Beleborzongok most is, ha arra gondolok - folytatta ezzel, s tényleg végigsimította egyik kezét a karján. - Mielőtt az utolsó hazai meccs következett volna, a Dóm-téren nyolcezren ünnepeltük, ahogy megérkezik a csapat busza, hogy aztán a stadionban 80 ezer ember előtt zárja a szezont és együtt ünnepeljünk.

Miután követi a Milannal kapcsolatos eseményeket, bevallotta: először, amikor olvasott róla, hogy esetleg a ZTE FC vendégeként léphetnek pályára kedvencei, nem akarta komolyan venni a hírt.

- Azt gondoltam, hogy valami kacsa az egész, tényleg nem akartam elhinni - vallotta be. - Két-három hét csend után viszont hivatalosan is bejelentették, s az volt az első gondolatom, hogy miként veszek jegyet, ami aztán sikerült is. Tudja, mi a szép az egészben? A legutóbbi bajnoki címet nyert csapatot 2011-ben ott ünnepelhettem Milánóban, a friss bajnok Milannal pedig szülővárosomban - hiszen itt születtem -, Zalaegerszegen találkozhatok. A kettő között nem volt szerencsém élőben látni a Rossonerit. Múlt szombaton volt a születésnapom, szóval ez számomra egy születésnapi ajándék. A menyasszonyom pedig mi mással lephetett volna meg ebből az alkalomból, mint a belépőkkel. Ott leszünk a ZTE Arénában, baráti társasággal. Milanos szurkolótársaim nevében is talán mondhatom: bízom benne, hogy hamarosan hasonló sikereket ünnepelhet ez az új, fiatal generáció is, mint a legendás elődök.

Zsolt követi a csapattal kapcsolatos eseményeket, vannak szurkolótársai, mint mondja, munkatársai között is, és ahogy beszélgettünk, könnyen megállapítható volt, valóban naprakész. Annyit még bevallott: az lenne az igazi most már, ha sikerülne valahogy a csapat tagjai közelébe jutnia az egerszegi fellépéskor, de mint mondta, ez már tényleg az álom kategóriát jelentené.

De hát, azt sem hitte, hogy az AC Milan egyszer eljut Zalaegerszegre... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában