Közel száz sakkozó alkotja a mezőnyt

2022.06.07. 20:29

Volt meglepetés, de még minden nyílt a zalakarosi sakkfesztiválon

A második fordulóban megszületett az első meglepetés a 41. Zalakaros Sakkfesztivál-Bárczay László Emlékversenyen, de eddig általában az esélyesebb sakkozók hozták mérkőzéseiket.

Kerkai Attila

Forrás: Szekeres Péter / Zalai Hírlap

A vasárnap kezdődött, nagy hagyományokkal bíró viadalon az egyik esélyesnek tartott egerszegi nagymester, Horváth Ádám kikapott a nemzetközi mester Pásztor Ferenctől, ám a Z. Csuti-Hydrocomp SK versenyzőjének ettől még lehet esélye akár a végső győzelemre is. Tény, hogy kellemetlen vereséget szenvedett, ami talán a fáradtság számlájára is írható, hiszen két nappal korábban megnyerte a balatonlellei Rigó János Emlékversenyt. A címvédő kanizsai Kántor Gergely nem hibázott, a harmadikként rangsorolt Csonka Balázs viszont remizett Daróczi Donáttal. Az indiai Pranav Venkatesh játéka eddig meggyőző. 

Az élcsoport a 2. forduló után: 1–4. Pranav V. (indiai), Papp Levente, Vladimir Oktotnik (francia), Farkas Gábor, 5–6. Kántor Gergely, Bodrogi Bendegúz, 7–8. Bernáth Bence, Pásztor Ferenc, 9. Bogdan Borsos (ukrán) 2-2 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában