Ötödször futnak neki az osztályozónak

2022.06.01. 17:00

Szerdán a Kanizsa Vízilabda az OB I-es osztályozón száll medencébe

Szerdán 17 órától a Kanizsa Vízilabda az OB I-es osztályozón száll medencébe: a párharc első mérkőzésén a Szentesi VK lesz a házigazda.

KL

A kanizsai csapat védekezik a szezon egyik hazai mérkőzésén Fotó: archív/Szakony Attila

A kanizsai csapat párját ritkító módon zsinórban ötödik alkalommal próbálhatja meg osztályozón kivívni az OB I-es tagságot. A gárda a mögöttünk hagyott OB I B-s szezonban a második helyen végzett a KSI SE mögött a tabellán, ezért kényszerül ráadásra. Más kérdés, hogy tavaly ugyanez volt a helyzet, pedig akkor bajnoki címet ünnepelhettek a zalaiak… A Kanizsát 2018-ban az UVSE, 2019-ben a Vasas, 2020-ban a KSI, míg tavaly a Debrecen ütötte el a feljutástól. Utóbbi a szezon végén kiesett az élvonaltól, a Kanizsa Vízilabda idei osztályozós ellenfele pedig egy újabb, még elismertebb alföldi együttes lesz. A Szentesi VK-t 1934- ben alapították, 1980-ban kupagyőztes volt, a következő szezonban pedig KEK-döntőig jutott. Van egy bajnoki bronzérmük is 1991-ből. Úgy tűnik, jelenleg nem a legeredményesebb időszakukat élik: a legutóbbi szezont az OB I 13., azaz utolsó előtti helyén zárták, egy évvel korábban pedig a 11. pozíció volt az övék. 

Nehéz lenne vitatni, hogy az osztályozón a rutin mindenképpen az alföldiek mellett szól, a kérdés az, hogy a kanizsai elszántság elég lehet-e ennek áthidalására a párharc két mérkőzése során. Bizonyára parázs mérkőzésekre van kilátás, melyek közül az elsőt szerdán 17 órától vívják tehát Szentesen, a visszavágóra pedig vasárnap 11.30 órától kerül sor a nagykanizsai uszodában. Regős Áronnak, a Kanizsa Vízilabda trénerének szavaiból pedig kiderül: a sorozatban ötödik osztályozós lehetőség a nagykanizsai játékosokat roppant mód motiválja. – Úgy gondolom, hogy készen állunk az osztályozóra, elvégeztük a munkát, amit szükségesnek gondoltunk – fogalmazott a dél-zalaiak trénere. – Mindent meg fogunk tenni azért, hogy méltó ellenfelei legyünk a Szentes csapatának. Nagy örömmel vesszük, ha minél többen szurkolnak majd nekünk a helyszíneken, és abban is biztos vagyok, hogy lélekben is sokan lesznek velünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában