Biciklishow

2022.06.21. 14:55

Látványosan népszerűsítették a kerékpározást Nagykanizsán

A Magyar Kerékpársport és Utánpótlás Alapítvány vasárnap a Kanizsa Aréna melletti területen rendezte meg a kerékpározás népszerűsítését célzó rendezvényét, melyen látványos biciklishow is szórakoztatta a közönséget.

Benedek Bálint

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Rengetegen érkeztek kerékpárral, láthatóan minden korosztályt sikerült megmozgatnia az alapítványnak egy olyan ingyenesen rendezvényen, ahol a sport és a kulturális szórakozás is megfért egymás mellett. A műsor nyitányaként bemutatkozott a Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület, elnökük Bacsi Szilárd többek között beszélt az általuk irányított gyerekeknek szóló kerékpáros foglalkozásokról és edzésekről. Ezt követte Bella Levente és Juhász Róbert duó, akik akusztikus gitárral adtak elő régi slágereket kicsit másképp.

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

A zenei programot követően kezdődött a fővárosi Gizmosport Freestyle show-ja. Jelenleg talán egyedülállóan hazánkban – mobil funbox segítségével – szabadstílusú kerékpáros bemutatóval szórakoztatták a kíváncsiskodó közönséget. Az ország legügyesebb BMX és MTB bringásaival mutatták meg tudásukat, folyamatos szakértő kommentár kíséretében. Ezen kívül felépítettek egy kerékpáros ügyességi pályát, melyen a rendezvény teljes ideje alatt bárki kipróbálhatta a kerékpáros tudását a különféle méretű és felépítésű akadályok között.

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

A szervezők egy kerékpáros gyorsszerviz sátrat is kialakítottak, ahol bárki ingyenesen kérhetett szakértő segítséget a biciklije átnézéshez. A szerelő szünet nélkül állította a fékeket, a váltókat és a nyergeket. A kerékpáros nap a Bëlga zenekar koncertjével zárult.

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában