Köztük lehetnek a jövő bajnokai is

2022.06.13. 07:00

Kajak-kenu versenyt tartottak Zalaegerszegen

A megyeszékhelyi Gébárti-tó adott otthont a hét végén a Csay Renáta Regionális Akadémia Eszkimó-Indián Játékok újabb állomásának, a sportág pedig kajak-kenu, de ez az elnevezésből is kikövetkeztethető.

Kerkai Attila

A Magyar Kajak-kenu szövetség és a Zalaegerszegi Kajak-kenu Egyesület közös rendezvényét a 8-12 éves korosztály tagjai számára szervezték meg és 22 egyesület, száznyolcvan fiatalja  jött el.  Ügyességi és versenyfeladatok is vártak a gyerekekre,  akik olyan klasszisokkal is találkozhattak, mint Csay Renáta hússzoros    maratoni kajak világbajnokunk, akinek a nevével fémjelzett akadémia volt például az egerszegi esemény egyik szervezője. 

A rendező Zalaegerszegi KKE  elnöke Várnai Tibor és  szakosztály-vezetője, Heczeg Alíz adott tájékoztatást  az esemény  programjáról,  vasárnap reggel pedig a viadal megnyitóján Vigh László  országgyűlési képviselő és Vadvári Tibor, Zalaegerszeg  alpolgármestere  köszöntötte a résztvevőket.  Vigh László kiemelte, hogy  csodálatos környezetben  versenyezhetnek a gyerekek,  akik kísérőikkel remélhetőleg később  is visszakívánkoznak ide. Vadvári Tibor   az egerszegi  kajaksport egyesület fejlődésében  bízik, amit   például az ilyen rendezvények is elősegíthetik. A nap végére az eredményhirdetésre Storcz Botond olimpiai bajnokot is Egerszegre várták.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában