Csodálatos fiatalokért

2022.06.21. 20:44

Alapítványt hoztak létre Hegedüs Viktor Marcell emlékére

Ünnepi esemény színhelye volt kedden délelőtt az andráshidai sportcentrum, ám tragikus, felfoghatatlan, soha el nem múló fájdalom, ami mögötte van. Kedden volt egy esztendeje, hogy az Andráshida SC fiatal labdarúgója, Hegedüs Viktor Marcell edzés közben rosszul lett és már nem tudták megmenteni az életét. Kedden a nevét viselő alapítvány első díjazottját köszöntötték.

Kerkai Attila

Jobbról Hegedüs Viktor Marcell szülei és testvére, balról egykori csapattársai, középen pedig az alapítvány első díjazottja, a kerekesszékes vívó Pongrácz Zoé

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A játékoskijáróban asztal, rajta virágok és egy fiatalember portréja. Akik körbeállták az asztalt, mindannyian Hegedüs Viktor Marcellre emlékeztek, a fiatal, tehetséges sportolóra, a néptáncosra, a kiváló tanulóra, aki 19 évesen, tragikus körülmények között hunyt el a futballpályán, edzés közben. 
A család alapítványt hozott létre a sportorvosi szűrővizsgálatok fontosságának hangsúlyozása érdekében, valamint a sportban, művészetben és tanulásban egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal zalai sportolók elismerésére is, hogy a Hegedűs Viktor Marcell Emlékdíj minden évben gazdára találjon. 

A keddi rendezvényen – amelyre nagyon sokan gyűltek össze – az alapítvány kuratóriumának elnöke, Toplak Tímea elmondta: azzal a céllal jött létre a díj, hogy a Viktorhoz hasonló sokoldalú tehetségeket jutalmazza minden esztendőben. Ahogy fogalmazott, a beérkezett pályázatok közül a kuratórium objektív szempontok alapján választotta ki az idei győztest. 

Aki nem más, mint Pongrácz Zoé, az egerszegi Öveges-iskola 7. osztályos tanulója. Zoé összes eddigi sikereit felsorolták, a tanulástól kezdve a sportig. A ZVE kerekesszékes vívója az elnyert összeget a vívófelszerelése bővítésére használja majd, hiszen nemzetközi versenyekre is készülhet már. 

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg első embere is jelen volt az eseményen, aki elmondta: a polgármesteri hivatásnak számos felemelő eleme van. Azonban vannak fájdalmas pillanatai is, mint ez. Ahogy mondta, egy olyan fiatalra emlékezünk, aki példakép is egyben. A családnak pedig hálás, hogy létrehozták ezt az alapítványt és emlékdíjat. Azért, hogy mások meg tudják valósítani az álmaikat, hiszen Viktornak is voltak ilyenek. Az üzenete pedig az, hogy „van értelme tehetségesnek lenni és van értelme küzdeni”. 

Megható emlékezések is következtek, mint Kocsits Leventéé, Viktor legjobb barátjáé, akinek szavai mindenkit megkönnyeztettek. Hegedüs Viktor Marcell édesanyja, Hegedüsné Vajda Szilvia pedig mindenkinek megköszönte, aki eljött erre az eseményre, „hogy köszöntötték ezt a tehetséges kislányt”. Levente szavaira pedig annyit mondott: az az igazság, hogy sokan szidják a mai fiatalokat, de igenis, vannak csodálatos fiatalok!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában