Háromnapos gála

2022.06.17. 11:30

A 10. Press Dance Nemzetközi Táncverseny Zalaegerszegen

Három napon át táncosok vették birtokukba a Zalakerámia Sportcsarnok játékterét, hiszen a megyeszékhelyi Press Dance Táncsport Egyesület itt rendezte meg a 10. Press Dance Nemzetközi Táncversenyt.

Kerkai Attila

A Press Dance TSE tagjai a Moment című koreográfiájukat adják elő Fotók: Szekeres Péter

A háromnapos tánckavalkád a  gálával indult, amiről már beszámoltunk, hogy aztán a  versenyprodukciók következzenek  két napon át. Hat ország  közel hatszáz képviselője lépett  fel  és 680 produkció állt színpadra, ami mutatja, hogy  nem unatkozott a zsűri. Apropó zsűri, s mint Meretei-Simon Beáta, a Press Dance TSE vezetője és koreográfusa  elmondta, a hét pontozó között két horvát, egy-egy cseh és  szlovák  tag is volt a magyarok mellett. 

A Szlovákiából, Nyitráról érkezett Eija Dance egyik koreográfiája

- Versenyünket már korábban is megszerveztük, de  ezt a  mostani, jubileumi viadalt úgy álmodtuk meg, hogy  a lehető legtöbb stílus képviselni tudja magát  - ezt Meretei-Simon Beáta  jegyezte meg. - És ne csak képviselje, hanem lehetőséget kapjon bemutatni tudását. 

A Press Dance másik csoportja (Ciao Bella)

A koreográfiák között voltak egyéni és csoportos kategóriák,  Zalából pedig több táncsport egyesület  tagjai is  ott voltak  az indulók között.  Lentiből a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport, Nagykanizsáról a Szan-Dia  FSC és a Premier Táncklub, Zalaegerszegről pedig a Royal Dance Studio, a Körtánc AMI, a  Westside, az Eleven Dance, az Ezer Rózsa Hastánc Csoport  és természetesen a rendező Press Dance TSE  is számos  koreográfiát  nevezett be a versenyre. 

Miss World – ez volt a fővárosi Fuego tánccsoport képen látható koreográfiájának a fantázianeve

A zalai sikerek, győzelmek és érmesek nevét  nehéz lenne itt felsorolni,  hioszen bővel jutott nekik is az éremosztásnál.  Összesen kilencszáz kupa talált gazdára és  kétezer érem a nyakakba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában