A hétvégén a női NB II. is befejeződik

2022.05.18. 18:13

Biztossá vált a ZTE FC hatodik helyezése

A női labdarúgó NB II. Nyugati-csoportjában a ZTE FC újabb sikerével bebiztosította a hatodik helyezését, az ADA Nova pedig újabb élcsapattól kapott ki.

BI, KA

Császár Hanna jól védett a ZTE kapujában, és csak büntetőből tudták bevenni azt a fővárosiak Fotó: Katona

Vasas Kubala Akadémia – ZTE FC 1-2 (0-1) 
Budapest, 50 néző. Jv.: Sovány. 
ZTE FC: Császár H. – Nagy, Császár F., Pupos(Tollár), Luczi (Szegedi), Nyári (Hetyei), Grubits, Tóth (Bánfi), Harsányi, Jelenics, Hargas. Edző: Pergel Andrea. 
Gólszerzők: Caviccholo (67. – 11-esből), illetve Grubits (19.), Hargas (62.). 
A tabellaszomszédok találkozóján vendégek átérezték a találkozó fontosságát. Egy győzelemmel ugyanis bebiztosíthatták a hatodik helyezésüket és már az első húsz perc végén megszerezték a vezetést. A találkozó műfüves pályán zajlott, amelyhez nehezen alkalmazkodott a zalai csapat, amelynek gondot okozott a Vasas kellemetlen stílusú játéka is. A vendégek nem játszottak jól, de így is sikerült növelni az előnyt, mire a házigazdák tizenegyesből szépítettek. A hátralévő időben a ZTE FC taktikus játékkal megtartotta előnyét. 

Pergel Andrea: „Erősen közepes játékkal is megérdemelten nyertünk.” 
ADA Nova - Budaörs 
0-5 (0-0) 
Nova, 70 néző. Jv.: Kozma. 
Nova: Sebők – Sóstai, Horváth V., Szentes (Szokol), Molnár, Gergelics (Novák), Farkas, Szabó, Németh (Orbán), Szollár, Buncsák. Edző: Szekeres Zoltán. 
Gólszerzők: Andriska (66.), Kajdy (72., 84.), Kardos (82.), Turcsek (88.). 

A tabellán harmadik helyezett Budaörs az első félidőben is enyhe mezőnyfölényben játszott, de tartotta magát a Nova. A második félidőben a házigazda egy kapufát lőtt, ami kipattant és szinte rögtön ezután megszerezte a vezetést a Budaörs. Innentől már nem tudott ellenállni a folyamatos rohamoknak a zalai csapat és zsinórban lőtték a gólokat a vendégek. 
Szekeres Zoltán: „Megérdemelten győzött a Budaörs, mi a végére teljesen elfáradtunk.”. 
 

Császár Hanna jól védett a ZTE kapujában, és csak büntetőből tudták bevenni azt a fővárosiak 
Fotó: Katona

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában