Aranyérmet szerzett

2022.04.22. 07:00

Nemzetközi versenyen remekelt Lamm Balázs, a Kanizsai Birkózó SE tehetsége

A Kanizsai Birkózó SE nemrég ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. A klubnál számos ifjú tehetséget nevel Szatmári Zsolt edző. Most a Rozgonyi-iskola ifjú titánja, Lamm Balázs remekelt: egy nemzetközi versenyen aranyérmet szerzett.

Benedek Bálint

Szatmári Zsolt Lamm Balázzsal

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A kanizsaiak bázisa évek óta a Piarista-iskola úgynevezett kis tornaterme, ahol a birkózószőnyeg szélén beszélgettünk az edzővel és sikeres tanítványával. Szatmári Zsolt elmondta: először Lamm Balázs bátyját, Misit ismerte meg, akit hamarosan az akkor még óvodás öccse is követte a klubba. 

– Balázs különleges személyiségére hamar felfigyeltem. Nem beszél sokat, de szorgalmas, nem fárad el, ha kell, átmegy a falon is – jellemezte az edző. – Sőt, ahogy a szüleitől hallom, az iskolapadban is kitűnően teljesít, viszont a sporthoz még mentálisan érnie kell. Egyre erősebb és stabilabb, jó versenyző válhat belőle. Jelenleg az építkezés folyik, arra törekszünk, hogy még jobban megszeresse a birkózást. Jövőre a területi és országos diákolimpiákon és országos bajnokságokon bizonyíthatja igazán a rátermettségét. Várhatóan ez a szintlépés motiválni fogja, hiszen új kihívásokról van szó, melyekhez szükség lesz a sok energiájára. 

Legutóbb a kanizsaiak egy csapatnyi lurkóval a horvátországi Ludbreg városában működő testvérklubjukban vendégeskedtek. Itt motivációt, tapasztalatot gyűjthettek a fiataljaik. A 29 kilogrammos Lamm Balázs kiváló birkózással, technikai fölénnyel három mérkőzést megnyerve aranyérmet szerzett. Várhatóan májusban a horvátok jönnek Kanizsára. Az edző szerint bár Balázs korcsoportjában fontos az érem, sokkal lényegesebb rutint szerezni a szőnyegen. 

A Rozgonyi-iskola 2. osztályosa, Balázs elmondta: a birkózás, az ellenfelével való küzdelem elég nehéz, viszont szeretne fejlődni és még erősebb lenni. Felnőttként pedig birkózó magyar bajnok szeretne lenni, s ha elég kitartó lesz, akkor az olimpián is bizonyítana. 

– Egy héten három edzés van, szeretek járni – lendült bele a beszélgetésbe. – Mindig sokat futunk bemelegítésként, aztán a fogásokat gyakoroljuk, s ami a legjobb, birkózhatunk egész végig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában