780 versenyző mérette meg magát

2022.03.30. 20:18

Egerszegi tornászok a dobogón a diákolimpia országos döntőjében

Remekül szerepeltek a B kategóriás, azaz sportegyesületi tagsággal nem rendelkező megyeszékhelyi és nagykanizsai tornászok a diák­olimpia országos döntőjén.

Kerkai Attila

Babos Sándorné felkészítő-testnevelő mellett a Liszt-iskola ezüstérmes csapata: Szabó-Kerkai Hanna, Barabás-Bár Ajna, Zorn Amira, Tarsoly Panna, Répási Regina, Katona Klarissza

Forrás: Zalai Hírlap

A sorozatra ebben a tanévben több mint 2500 diák nevezett, akik közül a legjobb 780 versenyző jutott be az országos döntőbe. A fővárosi viadal résztvevőit Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke, korábbi olimpiai bajnok köszöntötte. 

 

Az I. korcsoportosok küzdelmében a fiúknál a 4. helyen végzett a nagykanizsai Hevesi Sándor Általános Iskola csapata (Ács Barnabás, Jassó Barnabás, Szíjártó Csongor, Szilágyi Máté, Kozári Benett András). A lányoknál a Hevesi együttese (Bajor Gréta Rozina, Vargyas Maja, Detre Szonja Liliána, Szabó Tekla, Németh Norina, Polgár Csenge Hanna) a 7. helyen végzett. 

 

A II. korcsoport leány mezőnyében az egerszegi tornászok tettek ki magukért, hiszen három érmet is begyűjtöttek. Egyéniben ketten is dobogóra állhattak: Schneider Viola (Zrínyi Miklós Gimnázium) ezüst-, Szabó-Kerkai Hanna (Liszt Ferenc Általános Iskola) pedig bronzérmet szerzett. Vincze Virág (Liszt-iskola) egyéniben nyolcadik lett. A csapatversenyben a Liszt együttese remekelt, a lányok a dobogó második fokára állhattak fel és az ezüstöt hozták haza. A csapat tagjai voltak: Szabó-Kerkai Hanna, Barabás-Bár Ajna, Zorn Amira, Tarsoly Panna, Répási Regina, Katona Klarissza. A lányokat Babos Sándorné testnevelő készítette fel. 

Schneider Viola ezüstérmet szerzett
Forrás: Zalai Hírlap
Szabó-Kerkai Hanna a dobogó harmadik fokára állhatott fel
Forrás: Zalai Hírlap

 

A II. korcsoportos fiúknál a kanizsai Hevesi-iskola gárdája (Péntek Dávid, Turóczi Patrik, Szepesi Mátyás) a 8. helyen végzett. Egyéniben Péntek Dávid a tizedik helyen zárt az országos döntőben. 

 

A III–IV. korcsoportban a csapatban a Hevesi együttese (Babos Márk, Babos Martin, Bódi Bendegúz, Kütsön Ákos) tizedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában