Súlyemelés

2022.03.31. 20:39

Danicser Anita és Papp Péter is aranyérmet szerzett a masters ob-n

A ZTE Súlyemelő Klub veterán versenyzői is ott voltak az utóbbi évek egyik legkiválóbb rendezésű masters országos bajnokságán, melynek Tatabánya adott otthont.

Kerkai Attila

Az előtérben az aranyérmes Papp Péter és Danicser Anita, mögöttük kísérőjük, Varga Csongor

Forrás: ZTE SK

A versenyen közel 100 induló vett részt az ország minden pontjáról. A zalai küldöttség létszáma a tervezett négyről két főre csökkent, betegség, valamint sérülés miatt. 

 

A két induló egyike volt Danicser Anita, aki a 40–45 év közötti korcsoport 87 kg-os súlycsoportjában 48 kg-os szakítással és 58 kg-os lökéssel megnyerte pályafutása negyedik magyar bajnoki aranyérmét. Az egerszegi klub vezetőedzője, a súlyemelő berkekben az „elnyűhetetlen” jelzővel illetett Papp Péter már több mint tíz masters országos bajnokságon vett részt, és persze most sem okozott csalódást: 80 kg-os szakítással és 92 kg-os lökésével nyert újabb magyar bajnoki aranyat a 45–50 év közötti korcsoport 67 kg-os súlycsoportjában. Papp Péter egyébként a legutóbbi felnőtt országos bajnokságon is még dobogós tudott lenni. 

 

A tatabányai viadalon, ezúttal felcserélődtek a szerepek, hiszen a két veterán versenyzőjét ezúttal a ZTE SK fiatal, utánpótlás-válogatott emelője, Varga Csongor kísérte el, aki a viadalon felkészítőként és segítőként működött közre. 

 

A viadalon jelen volt még egy zalai veterán, dr. Muhoray Árpád, aki a Magyar Súlyemelő Szövetség elnökségének tagjaként és a masters bizottság elnökeként köszöntötte a résztvevőket a megnyitón. Megtudtuk tőle: az MSSZ a jövő évtől versenynaptárában negyedévente tervez majd területi vagy országos masters viadalokat, hogy legyen lehetőség teljesíteni a nevezési szintet fontosabb eseményekre, többek között világ- és Európa-bajnokságokra. 

 

A ZTE SK súlyemelői pedig – életkortól függetlenül – nem pihennek: készülnek a május 14-én következő Göcsej Kupára, illetve zajlik az Alpok Adria Kupa-sorozat október 22-én esedékes egerszegi viadalának előkészítése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában