Kosárlabda

2022.02.12. 21:05

ZTE KK: ez most nagy bravúr!

Szombaton a férfi kosárlabda NB I A-csoport újabb fordulójában a Zalakerámia-ZTE KK együttese a Nyíregyháza vendége volt. Az egerszegiek izgalmas hajrá után győztek és újabb lépést tettek előre.

Kerkai Attila

Jordan Barnett (fehérben) ismét biztos pontja volt a ZTE KK csapatának. Fotó: ZTE KK

HÜBNER Nyíregyháza BS - Zalakerámia-ZTE  KK 76-78  (15-19, 23-16, 18-17,  20-26)

Nyíregyháza, Continental Aréna, 500 néző. Jv.: Kapitány, Farkas, Pozsonyi. 

Nyíregyháza:  Johnson 10/3, Bryce 18/6, Kiss B. 5/3, Pipiras 13/9, Suárez 23/6. Csere: Anda, Mokánszki,  Bazsó 2, Leday 3/3, Bus 2. Vezetőedző: Pethő Ákos. 

 

ZTE KK: Wilson 12, Takács M., De Cosey 12, Barnett 18/9, Holton 7/3. Csere: Parks 14/6, Németh Á. 7/3, Horti 4, Révész 4. Vezetőedző: Emir Mutapcic. 

 

Már pénteken elutazott az újabb találkozó  helyszínére a ZTE KK,  majd szombaton  délben egy átmozgató edzés következett Emir Mutapcic kerete számára. Úgy zalai, mint hazai oldalon is minden játékos rendelkezésre állt, így érdekes összecsapás ígérkezett. A Nyíregyháza egy nagy bravúr birtokában, hiszen kedden Szolnokon nyert, várta a zalaiakat, aki a legutóbbi fordulóban a DEAC legyőzésével elmozdultak az utolsó helyről. 

 

Nem kezdett rosszul a ZTE KK,  sőt, vezetett és mindig volt válasza a hazai pontokra. Sőt, Parks  újabb közelije után (13-19) jött is a hazai időkérés, de hiába, hiszen a nyitó negyedet a ZTE KK megnyerte. nem volt látványos a játék, viszont a zalaiak fegyelmezetten játszottak, a Nyíregyhátza pedig érezhetően kereste a játékát, hiszen nem tudott ritmusba kerülni. Az egerszegiek továbbra is jól találták meg a hazai gyenge pontokat (17-25), azonban a házigazda is kezdett  keményíteni a védekezésén, így időt kellett kérnie immár Emir Mutapcicnak a ZTE KK bosnyák mesterének is.    Érdekes volt megfigyelni, hogy mindkét csapatnál eloszlottak a pontok  a játékosok között, miközben a ZTE továbbra is vezetett (24-29).    Zalai oldalon Jordan Barnett  ekkor már huzamosabb pihent, aztán visszatért, de  egyenlített a Nyíregyháza (33-33) és Barnett volt az, aki újra előnybe hozta a ZTE KK-t.  A félidő utolsó perce a Nyíregyházának jött ki jobban, Bryce hármasával a hazaiak három ponttal vezettek (38-35). 

 

A második félidőt egyértelműen a hazaiak kezdték jobban és tíz ponttal  ellépett (45-35). A zalaiak dobószázaléka visszaesett, nyíregyházi oldalon  a chilei válogatott Suárez kezdte elkapni a fonalat, hogy aztán a másik oldalon De Cosey is (50-47). Azonban Bryce  bejelentkezett egy újabb triplával, de  semmi nem dőlt el. A ZTE KK azt elérte, hogy az utolsó negyedre nem szakadt le (56-52), hogy aztán Barnett és Holton tripláival egyenlítsen (32. p.: 58-58), de messze volt még a vége. A Nyíregyháza kezdte kézbe venni az irányítást, Horti hibájánál egy törés látszott, azonban Parks  triplája és duplája után  74-73-ra jött fel a ZTE KK, sőt Wilson pontjaival már a ZTE vezetett (74-76). Nem volt sok idő hátra, valamivel több, mint egy perc. Derrick Wilson egyik büntetője büntetője bement, labdát szerzett a ZTE KK, Barnett újabb büntetője pedig azt jelentette, hogy a ZTE KK  két ponttal nyert, és többel, mint amennyivel Zalaegerszegen kikapott a Nyíregyházától, amely novemberben csupá egy egységgel volt jobb.    

Ez a győzelem a ZTE  KK-nak most nagyon kellett és  immár a PVSK-t  is megelőzte a tabellán. A zalaiak a 12. helyre  jöttek fel. 

 

A szombati további eredmények: 

Paks -Kecskemét 76-80 

Körmend - Alba Fehérvár 91-83

Falco KC - Szeged 93-72

Kaposvár - PVSK 82-75

Sopron- Szolnok 83-78.      

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában