Frissen Zalából

2022.01.10. 09:00

Visszatért az Apáczaiba a Szív Szerszámsziget emléktorna

Visszatért a kezdeti helyszínre a Szív Szerszámsziget Labdarúgó emléktorna, hiszen egykor az Apáczai Művelődési Központ tornatermében rendezték meg az első rendezvényt. Szombaton az öregfiúk kezdtek, ahol szombathelyi Május 1 Étterem csapat nyert, míg a felnőtt tornán az Africa Sun Team lett a bajnok.

Jóna István

Nagy csatát vívott a továbbjutásért a csoportban a Novoker Trejdre (sárga) és a Lucullus (zöld), utóbbi végül a 2. helyen zárt

Fotó: Katona Tibor

A hagyományokhoz hűen gyertyagyújtással kezdődött a 12. Szív Szerszámsziget Labdarúgó emléktorna, mellyel az elhunyt magyar és zalai sportolókra emlékeztek. A szervezők részéről Papp Gábor köszöntötte a jelenlévő csapatokat és megköszönte, hogy elfogadták a meghívást. Hiszen ezúttal nem nevezni kellett, hanem meghívás alapján lettek összegyűjtve a csapatok. A város Részéről Gecse Péter alpolgármester örömét fejezte ki, hogy ebben a válságos időszakban is folytatták a szervezők a több mint tíz éve elkezdett hagyományt és belevágtak a torna szervezésébe.

 

Az eredetileg 24 órás teremtorna helyett, egy hatcsapatos öregfiúk és egy tízcsapatos felnőtt tornát rendeztek az Apáczai tornatermében. Az öregfiúk körmérkőzések során döntötték el a helyezéseket. A csapatok közül a vasi illetőségű Május 1 Étterem gárdája emelkedett ki, akik mind az öt mérkőzésüket megnyerték. A második helyen a Vorhota, míg a harmadik helyen az Ostrom Gumiszervíz végzett. A legjobb kapus díját Varga Attila (Május 1) érdemelte ki, míg a legjobb mezőnyjátékosnak Vass Róbertet (Vorhota) választották a szervezők. A gólkirály 7 találattal Neczpál Gábor (Május 1) lett.

 

A felnőtt viadalon két csoportban öt-öt együttes vitézkedett. Az A jelűben a Lucullus és a Som-Tel FC , míg a B jelű csoportban az Africa Sun Team és az Ostrom Gumiszervíz lett a sorrend az élen. A bronzmeccsen az Ostrom Gumiszervíz 2-1-re nyert a Som-Tel FC ellen, míg a döntőben az Africa Sun Team nyert a Lucullus ellen.

 

1. Africa Sun Team, 2. Lucullus, 3. Ostrom Gumiszervíz.

A torna legjobb kapus Szilasi Gábor (Som-Tel), a legjobb mezőnyjátékos Gerencsér Attila (Lucullus), a gólkirály Német Gergő (Africa) hat góllal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában