Újra utánpótlásbázissá válnának

2022.01.03. 20:00

Tíz évvel ezelőtt alakult újjá a megyeszékhelyen a ZTE Röplabda Klub

Még az óévben, december 14-én ünnepelte alapításának tízéves jubileumát a ZTE Röplabda Klub. A sportág persze 2000 előtt is nagyon népszerű volt a megyeszékhelyen, és ez elmondható a jelenkorról is.

Jóna István

A fotó az NB II.-es férficsapat egyik őszi bajnoki mérkőzésén készült.

Forrás: Jóna István

Kicsivel több, mint tíz évvel ezelőtt, 2011. december 14-én alakult újjá a zalaegerszegi röplabdaközösség ZTE Röplabda Klub néven.

 

A ZTE Röplabda Klub az 1970-es és 1980-as években a sportág legnagyobb vidéki utánpótlásbázisa volt. Öt felnőttválogatott játékos került ki az itt felnevelkedett fiatalok közül. Néhány év szünet után, 2011-ben a klub újjáalakult, először a férficsapat építése indult meg, mely a regionális versenyrendszerből hamar az NB II.-be került. A felnőtt nők is hamarosan versenyezni kezdtek a dunántúli amatőr röplabdabajnokságban - tekintett vissza Dala Bernadett, a klub elnöke.

 

Az alapításkor Tomanóczy Tibor irányította a klubot, Merth Attila és Dancs Róbert elnökségi tagok segítségével. 2017-től az elnöki tisztet Merth Attila vette át, és 2021-es haláláig vezette is a közösséget. Dala Bernadett 2021-ben vette át az elnöki teendőket.

Dala Bernadett Fotó: Jóna István

- Az elmúlt 10 évben ismét nagy igény jelentkezett a röplabda iránt a városban - folytatta az elnök. - Egyre több gyermek jelentkezik hozzánk, 2021-ben a klubnak közel száz sportolója volt. Képzett edzők és sportszakemberek alkotják a szakmai stábot. 2012-ben férficsapatunk dunántúli bajnok lett, és a 2012- es idénytől napjainkig az NB II.-ben szerepel. A 2020-21- es bajnokságban veretlenül lettek bajnokok, de az NB I.-es szereplést nem tudtuk vállalni. Az idei szezontól női együttesünk is az NB II.-ben szerepel, valamint öt utánpótláscsapattal indultunk az országos megmérettetéseken. A fiú- és lány-utánpótláscsapataink hétről hétre felveszik a versenyt a nagyobb akadémiák neveltjeivel. Az egerszegi klub számára fontos, hogy tervezhető legyen a jövő, és azon dolgoznak, hogy minél több fiatallal megszerettessék a sportágat.

 

A jövőt a gyerekekben és a fiatalokban látjuk - szögezte le Dala Bernadett. 

 A jövő biztosított, hiszen egészen 11 éves kortól játszanak lányaink a bajnokságokban. Minden nyáron háromfordulós strandröplabda- bajnokságot szervezünk, melyre az egész országból érkeznek versenyzők. A klubot bővíteni szeretnénk strandröplabda-szakosztállyal. Az előkészületeket megkezdtük, a 2021-es évben a Magyar Röplabdaszövetség versenyein kipróbáltuk magunkat. Kiemelten figyelünk az utánpótlás- nevelésre, nem mellőzve a felnőttcsapatokat sem, hogy legyen hova eljutniuk a fiataloknak. Célunk, hogy országosan elismert utánpótlás-nevelő bázis legyünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában