Döntő utolsó negyed

2022.01.25. 20:00

Fontos rangadót nyertek a nagykanizsai vízilabdázók

Fontos bajnoki mérkőzését nyerte meg, ami akár a végelszámolás szempontjából is nagyon jól jöhet majd a Kanizsa Vízilabda OB I. B-s vízilabda-együttese számára. A kanizsaiak a december elejéről elhalasztott meccsükön a szombathelyi AVUS-t győzték le.

Kühne László

Balaska Dániel (12) a kanizsaiak játékosa készül kapura lőni

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Kanizsa Vízilabda - AVUS 14-9 (2-4, 3-2, 2-1, 7-2) 

Nagykanizsa, 100 néző. Jv: Veilandics, Bujka. 

Kanizsa Vízilabda: Ajkay- Takács - Vass B. 3, Vadovics L. 3, dr. Illés 1, Márkus 1, Klár, Balaska 2. Csere: Pelle (kapus), Balli, Marnitz 2, Szőke B. 1, Vadovics Á. 1., Gál S., dr. Kaszper G. Edző: Regős Áron.

Kimondottan remek, rangadóhoz méltó hangulatban kezdtek a csapatok, s a körítéshez kezdetben mintha a 2019- 20-as szezonban még OB I.-es szombathelyiek alkalmazkodtak volna jobban. Időre volt szükségük a kanizsaiaknak, míg újra felvették a ritmust. Mind a második, mind pedig a harmadik nyolc percben zárkóztak ellenfelükhöz, így az utolsó felvonásra döntetlennel fordulhattak rá a felek. Onnan pedig nem volt megállás Regős Áron tanítványai jól pólózva nyerték meg nem csupán a negyedik negyedet, de ezzel az egész mérkőzést is. Mindez azt jelentette, a Kanizsa Vízilabda feljött a tabella második helyére úgy, hogy három ponttal előzi meg éppen a Vas megyei riválisát.

Regős Áron: Jól kezdtük a mérkőzést, két gyors góllal el tudtunk lépni az ellenféltől. Ezután viszont komoly védelmi hibákat követtünk el, amiket ellenlábasunk kíméletlenül kihasznált. A harmadik negyedig nem játszottunk úgy, ahogy egyébként tudunk, viszont a negyedik játékrészben már azt a Kanizsát láttam, amilyet szeretnék látni minden meccsen és persze végig egy találkozón. Változtattunk pár dolgon, ezek aztán jól sikerültek, ezért is tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzést. Kulcsfontosságú volt, hogy végig higgadtak maradtunk a nehézségek ellenére. Az erőnlétünkkel nem volt gond, végig bírtuk ezt a nagy iramú találkozót. Egy kiváló együttest tudtunk legyőzni, gratulálok az AVUS csapatának is. Külön köszönöm a szurkolóinknak azt, hogy ilyen sokan kint voltak a mérkőzésen és buzdítottak minket, hiszen mindig nagy öröm ilyen jó hangulatú meccsen játszani! 

Jók: az egész kanizsai csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában