A ZTE FC II. a Nagykanizsát fogadja

2021.12.03. 21:10

Vasárnap zalai rangadó jön az NB III-ban

Még két fordulót rendeznek a labdarúgó NB III-ban ebben az esztendőben, az utolsó előtti idei körben pedig két zalai csapat találkozik egymással. Vasárnap Zalaegerszegen, a ZTE Aréna mögötti pályán a ZTE FC II. megyei riválisát, az FC Nagykanizsát látja vendégül 13 órától.

Kerkai Attila, Khüne László

Fogalmazhatunk úgy is, hogy zalai rangadót rendeznek, ami egyébként igaz is. Mindig van egy Egerszeg-Kanizsa párharcnak presztízsértéke, esetünkben pedig azért is, mert eddig egyik csapat sem azt hozta a bajnokságban, amit korábban reméltek. Mindkét csapat épphogy a vonal fölött van, így a kiesőzónától mielőbb eltávolodnának. Három pontot ebben a fordulóban legfeljebb egyikük szerezhet, de nézzük az előzetes várakozásokat.

- Zalai rangadót játszunk, és azt gondolom, nem lehet más a célunk, mint a győzelem – ezt Bozsik József, a ZTE FC II. szakvezetője mondta. – Első csapatunk szombaton játszik, így majd csak azt követően dől el, hogy másnapra lesz-e viszszajátszónk. Még két forduló van az őszből, szeretnénk az utolsó hazai meccsünkön jól és eredményesen szerepelni.

A két csapat legutóbbi öszszecsapásán, a nyitókörben Kanizsán a ZTE FC II. győzött 2-0-ra, s ebből az is következik, hogy a hét végi, 19. játéknappal a bajnokság második köre indul. Visszatérve még az őszre. Nagykanizsán az a Gombos Zsolt a vezetőedző, aki néhány hete még a ZTE U17-es csapatát irányította. A kanizsai kispadról távozó Koller Zoltán pedig nemrég átvette a ZTE U17-es csapatát.

Vitathatatlan, hogy az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó- együttese számára roppant fontos volt a Puskás II otthonában elért múlt vasárnapi siker. Lényegében tehát a bajnokság második szakasza kezdődik vasárnap Zalaegerszegen, bár a kanizsaiaknak még akad egy elmaradt találkozójuk is, amit szerdán az Olajbányász-stadionban pótolnak, amikor a kanizsaiak az Érdi VSE-t fogadják.

- Hogy többlettöltettel bír-e számomra ez a megyei rangadó? – kérdezett vissza Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. – Bár Egerszegen élek, valamint a ZTE-nél is dolgoztam, nem különösebben, ugyanúgy tekintek rá, mint a többi bajnoki mérkőzésünkre. Hasonlóan készül együttesem is, ugyanakkor információink szerint a hazai gárda részéről igencsak elszántak, és visszajátszókkal is számolhatunk részükről. Céljaink ugyanakkor nekünk is egyértelműek: a felcsútiak elleni sikerünket követően Zalaegerszegen is győzni szeretnénk. Sérültjeink, illetve betegségből visszatérő játékosaink továbbra is vannak, hiszen Török Milán újra a maródiak listájára került. Péntek Adrián még szintén beteg, Béli Milán és Kószás Krisztián ugyan már visszatérhetett, vagyis velünk dolgozhat ismét, és majd meglátjuk, hogy vasárnapig miként alakul a helyzetük.

A harmadik zalai csapatnak, a sereghajtó Tarr Andráshida SC-nek nem lesz könnyű dolga most sem, hiszen a stabilan a középmezőnyhöz tartozó Gyirmót FC II. vendége lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában