Megyei foci

2021.12.29. 19:16

Megállíthatatlan volt a Teskánd idén ősszel

Összeállításunkban a megyei labdarúgó- bajnokság I. osztályának őszi szezonja kerül mérlegre a számok tükrében. A mérkőzéseket nem a forduló, hanem a lejátszásuk ideje szerint vettük figyelembe, mivel rögtön az első játéknapról is több találkozót későbbre halasztottak a kedvezőtlen időjárás miatt.

ZH

A Zalaszentgrót (sárgában Iberhart Kristóf a Zalalövő elleni mérkőzésen) idegenben csak egyszer nem tudott nyerni

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A veretlenül megvívott mérkőzések tekintetében a százszázalékos őszt produkáló Teskánd áll a képzeletbeli dobogó első fokán. Jól teljesített a Zalaszentgrót is, hiszen az első fordulóban a listavezetőtől elszenvedett 2-0-s vereséget követően már nem talált legyőzőre, és zsinórban tizenegy találkozón maradt veretlen. Harmadik helyen a zalakomáriak állnak ebben az összevetésben, akik hat egymást követő mérkőzésen nem kaptak ki, a sorozatnak végül a 11. fordulóban a Csesztreg ellen elszenvedett 2-0-s vereség vetett véget. Hazai pályán a Teskánd egy hetes szériát produkált, míg idegenben a Zalaszentgrót mind a hat őszszel lejátszott találkozóján veretlen maradt. 

 

A győzelmi széria szempontjából már nagyobb a különbség a csapatok között. Az éllovas az összes találkozóját megnyerte, így természetesen ebben az összevetésben is a legjobbak voltak. Őket a Zalaszentgrót követi, akik a Zalalövő elleni 3-3-as döntetlent követően nyertek meg zsinórban hét találkozót, végül a Zalakomár (1-1) állította meg őket. A képzeletbeli dobogó harmadik helyén álló csesztregiek az első öt mérkőzésükön gyűjtötték be a három pontot, majd Teskándon egy súlyos vereségbe (0-8) futottak bele. 

 

Felemás őszön van túl a Gyenesdiás, akik hazai pályán sorozatban öt siker után egyedül a Csesztregtől kaptak ki, míg idegenben mindöszsze egyetlen pontot tudtak begyűjteni, a Hévíz ellen játszottak 2-2-t. Vendégként rajtuk kívül még három csapat van, amelyik nem örülhetett győzelemnek. A Lenti TE együttese is csupán egy döntetlent tudott elérni, míg a Csács-NSE és a Zalaszentmihály nem szerzett pontot idegenben. 

 

Az őszi szezonban lejátszott 89 mérkőzésen öszszesen 452 gól született, ami 5,08-as átlagnak felel meg. A legtöbb találatot a listavezető szerezte, akik 68-szor zörgették meg az ellenfelek hálóját. Rajtuk kívül még négy csapat termelt 40 gól felett: a Zalaszentgrót 46, a Semjénháza és a Zalakomár 42-42, míg a Csesztreg 41 alkalommal talált be. Hazai pályán a listavezető mellett a semjénházaiak, a Lenti és a Gyenesdiás volt az a csapat, amelyik minden mérkőzésén szerzett legalább egy gólt. Vendégként ezt az éllovas mellett a Zalaszentgrót mondhatja el magáról. A teskándiaknál nemcsak a támadósor, hanem a védelem is jól szerepelt az őszi szezonban, mindössze négy gólt kaptak, és a lejátszott 12 mérkőzésből nyolc alkalommal érintetlen maradt a hálójuk. 

 

A ősz folyamán a 9. forduló volt a leggólgazdagabb, amikor 48 találatot láthattak a mérkőzésekre kilátogatók. Ehhez nagyban hozzájárult a Teskánd 15-1-es sikere, valamint a Zalakomár-Zalaszentmihály találkozó, amely 7-5-ös eredménnyel zárult. A legkevesebb találat a 2. játéknapon született, összesen 22 alkalommal zördültek meg a hálók. 

 

Az eredményeket tekintve a 89 találkozóból mindöszsze egy végződött gól nélküli döntetlennel (Hévíz-Lenti), de az 1-0-s eredmény se volt túl gyakori, összesen 5 mérkőzés zárult ilyen eredménynyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában