Az év utolsó hazai versenye

2021.12.21. 20:00

Bronzérmet szereztek a ZVE felnőtt férfitőrözői az idei ob-n

Az év utolsó hazai eseményét jelentette a vívóknál a felnőtt országos bajnokság, amit a fővárosban, a Ludovika Arénában rendeztek meg. A ZVE nem tért haza érem nélkül a viadalról.

Kerkai Attila

A ZVE országos bajnokságon bronzérmes férfi tőrcsapata: Wolf Ádám, dr. Vizler Ádám, Fekete Gábor vezetőedző, Simon Kristóf és Files Petar

Forrás: Zalai Hírlap

A vívóknál általában decemberben zajlik a felnőtt országos bajnokság, és nem volt ez másként az idén sem. A tőr szakágban a Zalaegerszegi Vívó Egylet is képviseltette magát, méghozzá négy felnőtt korú és három, még korosztályos versenyzővel, valamint két férfi és egy női csapatot is tudott indítani. 

Egyéni versenyszámban a legjobb eredményt Simon Kristóf érte el, aki a 12. helyen végzett, 16. lett Wolf Ádám, 29. pedig dr. Vizler Ádám. A fiatalok közül Benedek Csongor (60.) és Bagosi Bendegúz (70.) is értékes tapasztalatokat szerzett, ahogy a nőknél a 21. helyen végző Bíró Fanni és az 52. helyezett Simon Borbála. A másnapi csapatverseny pedig megkoronázta a Zalaegerszegi Vívó Egylet minőségi szakmai munkáját. A ZVE I. számú együttese először legyőzte a TUS Fencing Club csapatát, majd a BHSE vívóit, amivel az elődöntőbe került. A döntőbe jutásért a Ferencváros csapatától szoros csatában kikaptak, így a bronzmérkőzésért vívhattak a Ludovika vívóival.

A dobogóért folyó küzdelem végén a ZVE I. 45:38 arányban győzött, amivel bronzérmet nyer a Files Petar, Simon Kristóf, dr. Vizler Ádám, Wolf Ádám összeállítású együttes. A fiatalabbakból álló ZVE II. (Bagosi Bendegúz, Benedek Csongor, Németh Zalán, Szabó Bálint) a 16. helyen végzett. A női csapat is kitett magáért, hiszen a Bíró Fanni, Hanzl Lilla Zsófia, Simon Borbála összeállítású együttes a szintén értékes 9. helyen végzett. Fekete Gábor vezetőedző érthetően elégedett lehetett a szerepléssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában