Sok tapasztalat

2021.11.11. 20:00

Répási Róbert harmadik lett az országos ralikrosszbajnokságon

Répási Róbert, a Zone RX csapat versenyzője a harmadik helyen zárta az országos ralikrosszbajnokságot. A szezon előtt egy kategóriát feljebb lépő megyeszékhelyi versenyző elégedett az eredménnyel, és már az új szezont tervezi.

Varga Andor

Forrás: Kollár Sportfotó

A korábbi többszörös magyar bajnok pilóta tavaly, 15 év szünet után tért vissza a versenypályára, és első nekifutásra rögtön a legjobbnak bizonyult az elsőkerék-meghajtású, szívómotoros, 1600 köbcentiméter alatti kategóriában. Ezek után döntött úgy, hogy a megfelelő átalakításokon átesett Skoda Fabiájával a 2000-es géposztályban áll rajthoz.

Répási Róbert a futam végén a dobogó tetején. Előtte kisfia, mellette Held Zoltán

A szezon első hat, rengeteg műszaki hibával és balesettel tarkított versenye közül egyet sikerült megnyernie, az utolsó két viadalnak pedig úgy futott neki, hogy a bajnoki címre már nem volt esélye. A második helytől azonban csupán két pont választotta el.

– Held Zoltánnal vívtunk csatát az ezüstéremért – mesélte a zalai autóversenyző. – A szezon utolsó előtti futamát a Szlovákiaringen rendezték meg, ahol a 2000 köbcenti alatti és ennél nagyobb autókat összevonták, együtt versenyeztünk. Sajátos volt a helyzet, hiszen a nagy autók a rajtnál állva hagytak minket, s így később a jobb versenytempónkat nem tudtuk érvényesíteni velük szemben. Kétszer is beragadtam egy-egy BMW mögé, és harmadik helyen zártam a kategóriámban. Győzött a cseh Roman Castoral, aki ezzel bebiztosította a bajnoki címét, a második helyen pedig Held zárt.

Répási Róbert a nyirádi pályán
Fotó: Kollár Sportfotó

A két pilóta között 6 pont volt a különbség az idényzáró verseny előtt, ami nem ledolgozhatatlan távolság.

– Erre a versenyre végre visszatértünk a nekem is nagyon kedves nyirádi ringre, ahol a már bajok Castoral nem is állt rajthoz – folytatta Répási. – A versenyen óriási párharcot vívtunk Held Zolival, akit az utolsó körben sikerült végül megelőznöm. Nagyon boldog voltam a sikerrel, bár a dobogó második fokát nem értem el, három pont megmaradt a hátrányomból.

Ezzel együtt ez egerszegi versenyző nem elégedetlen.

– Az új géposztályban rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, ezeket a téli autóépítésnél, majd jövőre a versenyeken is felhasználhatom – fogalmazott. – A kategória királyát, a magyar mellett idén lengyel, olasz, cseh és osztrák bajnok Castoralt nem volt esély megfogni, de jövőre újra a nulláról kezdünk. Nagyon köszönöm a támogatást a Zone RX csapatnak és a szponzorainknak is, ha kitart a bizalmuk, és én is megfelelő állapotban leszek, jövőre újra rajthoz állok.

A hosszú szezon végén az emberre is ráfér a pihenés, illetve a technika is viharvert állapotban van. Ám tavaszra új erőre kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában