Frissen Zalából

2021.11.10. 14:23

Olimpikonok tartottak interaktív élménybeszámolót Nagykanizsán

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének két tagja, dr. Kamuti Jenő olimpiai ezüstérmes tőrvívó és dr. Hegedüs Csaba olimpiai bajnok birkózó tartottak interaktív élménybeszámolót a Zsigmondy-csarnokban az intézmény diákjainak.

Benedek Bálint

Fotós: Szakony Attila

Az eseményen Laukó Emőke, a Zsigmondy-technikum igazgatója köszöntötte az iskola tanulóit és tanárait. Elmondta: a magyar sport két ikonja azért jött, hogy beszéljenek az életükről, a kihívásokról és lehetőségekről. A karrierjük során számos eredményt elértek, melyekkel örökre beírták magukat a sport halhatatlanjai közé.

Az eseményen, balról: dr. Kamuti Jenő olimpiai ezüstérmes, világbajnok vívó és tőrvívó, Füleky András a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének adminisztratív igazgatója és dr. Hegedüs Csaba olimpiai bajnok birkózó beszéltek.
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Dr. Kamuti Jenő és dr. Hegedüs Csaba szerint az a legfontosabb, hogy a gyerekek merjenek nagyot álmodni. Ők ketten bizonyítják azt, hogy aki tesz a sikerért, az meghódíthatja a világot. A magyarok tehetségesek, nemcsak a sportban osztanak érmeket, hanem az élet több területén is lehet bizonyítani, amihez kitartásra van szükség. A két, egykori élsportolót vastapssal köszöntötték a tanulók, akik kérdeztek is. Nagy örömet jelentett a diákoknak, hogy dr. Hegedüs Csaba elhozta a magyar olimpiai csapat történetének 100. aranyérmét, melyet mindenki a kezébe vehetett egy pillanatra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában