Frissen Zalából

2021.11.03. 19:17

Az ezüst mellé két bronzérmük is lett a zalai birkózólányoknak

Kiskunfélegyháza adott otthont a leány birkózók diák­olimpiájának, ahol a zalai színek képviselői eredményesen szerepeltek.

Kerkai Attila

Szanati József edző-testnevelő és az érmes, valamint pontszerző zalai versenyzők csoportképe

Fotó: a szerző

A diákolimpián a sportolók természetesen iskoláik színeiben versenyeztek, de a felkészülésük egyesületeikben zajlik. A Tófeji Kerámia SE versenyzői két éremmel és két pontszerző hellyel tértek haza, ők mindannyian a Tófeji Kincskereső Általános Iskola tanulói. A Diák II. korcsoportban (2010–11-es születésűek ) Bertók Tímea a 29 kg-os súlycsoportban 5., míg Hegedűs Nagy Eszter 50 kg-ban a 4. helyen végzett. A legjobb eredményt a zalai lányok közül a 62 kg-os Erdélyi Friderika érte el, aki ezüstérmet szerzett. A Diák I.-es korosztályban (2009–08) a +66 kg-os súlycsoportban a szintén tófeji Kámán Fruzsina a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A Zalaegerszegi Birkózó SE 46 kg-os versenyzője, Kerti Réka (ő a Keszthelyi Vajda János Gimnázium tanulója) szintén a Diák I.-es korcsoportban ugyancsak bronzérmet szerzett.

Szanati József edző-testnevelő és az érmes, valamint pontszerző zalai versenyzők csoportképe
Fotó: a szerző

A tófeji sportolókat Szanati József edző készítette fel, aki egyben a lányok testnevelőtanára is. A ZBSE versenyzőjét Gerencsér Zoltán és Gerencsér Roland edzők készítették fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában