Frissen Zalából

2021.11.26. 18:30

A ZVE is indít fiatal versenyzőket a seregszemlén

A cselgáncsozók múlt heti seregszemléje után ezen a hétvégén vívó országos bajnokságot rendeznek a megyeszékhelyen: a junior tőrözőket a ZVE Iván Dental Vívócsarnoka fogadja.

Kerkai Attila

Májusban rendeztek már utánpótlás-viadalt Egerszegen

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Katona Tibor

Maradva a párhuzamnál: ahogy egy hete, ezúttal is nézők nélkül rendezhetik csak meg a junior vívók bajnoki csatározásait, hiszen a Magyar Vívó Szövetség, amely közösen rendezi az ob-t a ZVE-vel, nemrég így rendelkezett.

Szombaton a női és férfi egyéni küzdelmeknek ad otthont a Mindszenty-iskolában található modern létesítmény, majd vasárnap mindkét nem számára a csapatbajnokságot bonyolítják le. Természetesen a junior korosztály krémje vonul majd fel az egerszegi eseményen, így biztosan a jövő bajnokai közül is többen pástra állnak majd. Ám hogy kik ők, ezt ma még nem tudni.

Májusban rendeztek már utánpótlás-viadalt Egerszegen
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap / Archív

A rendező Zalaegerszegi Vívó Egylet is indít versenyzőket, igaz – ahogy Fekete Gábor vezetőedző is említette – ők még nagyon fiatalok.

– Igazi csikócsapat lesz a miénk, hiszen a fiúknál például a legidősebb indulónk is még csak tizenhat esztendős – tudtuk meg tőle. – A lányoknál még fiatalabbak is indulnak, vívóink ezen a viadalon elsősorban a tapasztalatszerzés céljával lépnek pástra. Számukra a fejlődés a cél, és két csapattal is indulunk az idősebbek bajnokságán.

Szombaton az egyéni küzdelmek 10, illetve 13 órakor kezdődnek (fiúk/lányok), vasárnap 9 és 12 óra a kezdés a csapatok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában