Remek aranyak és csúcsok

2021.11.15. 20:05

A Dél-zalai Vízmű SE úszóinak jól ment a rövid pályás úszó ob-n

Kaposváron, a rövid pályás úszó országos bajnokság a Dél-zalai Vízmű SE számára is szép sikereket hozott, méghozzá „meglepetés­aranyakat” is, hiszen Varga Dominika még kanizsai színekben úszhatott. A Dél-Zalai Vízmű SE ifjú üdvöskéje, Bukovics Rebeka bajnoki érmekkel és korosztályos rekordokkal hívta fel magára a figyelmet.

KA, KL

Balról Bukovics Rebeka, Polgár Sándor edző és Varga Dominika az ob helyszínén Fotó: ZH

Varga Dominikával, a Dél-Zalai Vízmű SE-ben rendkívül eredményes úszónővel kapcsolatban a nyáron jelentették be, hogy a fővárosban folytatja felkészülését, és eligazol. A Kaposváron rendezett rövid pályás országos bajnokságon viszont két aranyérmet is szerzett, méghozzá kanizsai színekben, holott már az Iron Swimmel készül. Polgár Sándor, a DZVSE vezetőedzője persze nem bánta, hogy korábbi tanítványa még a kanizsai klubnak hozta a bajnoki pontokat és érmeket.

Varga Dominika női 50 m gyorson bronzérmet szerzett 25,16 másodperces eredményével. Az 50 m pillangó aztán még jobban sikerült eredménysorát tekintve, mivel a kanizsai egyesület úszója országos bajnoki címet szerzett 26,34-gyel.

Balról Bukovics Rebeka, Polgár Sándor edző és Varga Dominika az ob helyszínén Fotó: ZH

A dél-zalai klubtól Bukovics Rebeka is kitett magáért. A még serdülőkorú tehetség 50 m gyorson negyedik lett 25,22-vel, majd 50 m pillangón a dobogó harmadik fokára állhatott 26,82-es időeredményével, a győztes ­Varga Dominika mellett. Polgár Sándor tanítványának mindkét eredménye korosztályos magyar csúcs.

Varga Dominika az ob utolsó napján sem adta alább egy elsőségnél. Akkor a női 100 méter pillangón csapott elsőként a célba. A kimondott sprintszámok mellett „felségterülete” immár az „eggyel hosszabb” távra is kiterjed. Mindez azt takarta, hogy a száz pillangó döntőjében többek mellett Jakabos Zsuzsannát is maga mögé utasítva állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az 58,62 másodperces eredménye ebben a számban remek egyéni csúcsa is egyben.

Az egerszegi Zalaco-ZÚK versenyzői is ott voltak Kaposváron. Fiatal csapatukból Nett Vivien ért el döntős helyezést, aki a 400 méteres gyorsúszásban 4:51,17 perces idővel a 8. helyen zárt. Ugyanő 1500 m gyorson is 8. lett 16:44,78 perces idővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában