sakk

2021.10.11. 07:00

Nagy győzelmet aratott a Tungsram Aquaprofit NSK rögtön a nyitányon

Amely párosítással zárta a 2019-2020-as idényt a Tungsram Aquaprofit NSK bajnoki címvédő együttese a sakkozók legmagasabb szintű csapatbajnokságában, azzal is nyitotta. Méghozzá egy fölényes sikerrel, hiszen Pakson 9:3-ra nyert a kanizsai együttes.

Kühne László

ASE Paks–Tungsram Aquaprofit NSK 3:9

Paks, Szuperliga sakkmérkőzés.

Eredmények (elöl a hazaiak): Perunovics – Volokityin 0:1, Papp G. – Balogh Cs. döntetlen, Ács – Antal 0:1, Horváth Cs. – Kántor 0:1, Sedlák – Márkus döntetlen, Popovics – Csonka döntetlen, Kaczúr – Dragnev 0:1, Lizák – Horváth D. döntetlen, Balázs – Aczél 0:1, Krstulovics – Medvegy 0:1, Vidéki – Ribli döntetlen, Lázárné – Gara T. döntetlen.

Gyakorlatilag a legnagyobb rangadójával kezdhetett a kilencfordulós bajnokság küzdelmeiben a tizenháromszoros kanizsai bajnokcsapat. Igencsak készültek dél-zalai oldalon, no meg a házigazda paksiaknál is erre a rangadóra, és a zalaiak részéről meg is lett ennek az eredménye: nagy különbséggel győztek a címvédő látogatók.

– Elképesztő nagy győzelmet aratott a csapat, roppantmód örülünk – kezdte ezzel értékelését Nádasi Tamás, a nagykanizsai egyesület elnöke. – Ennek a szép győzelemnek az értékét csak növeli, hogy ilyen arányban talán Pakson még nem is nyert együttesünk. Egyszerűen fejben mindenki nagyon ott volt, és úgy történt minden, ahogy azt a játékosok is eltervezték. Győzteseink mellett ugyanúgy ki kell emelnünk a döntetlent elért sakkozóinkat, hiszen az ő teljesítményük is nagyon sokat számított a bajnoki pontvadászat nyitó körében egy komoly rivális ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában