Egerszegi továbbjutás

2021.10.19. 19:50

A Kanizsai Vadmacskák SE nem adta könnyen a sikert a kupameccsen

A női kosárlabda Hepp Kupa első fordulójában zalai rangadót vívott kedden megyénk két amatőr NB I.-es gárdája. Az összecsapás a papírformának megfelelő eredménnyel zárult.

ZH

A zetés Frindt (háttal) védekezik túl szigorúan a kanizsai Füredivel szemben

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Kanizsai Vadmacskák SE–ZTE NKK 66-90 (19-18, 19-30, 17-16, 11-26)

Cserháti-csarnok, 30 néző. Jv.: Benedek, Szecsődi.

KVSE: Lamm 2, Füredi 10, Jurkó 10, Zsámár P. 24/9, Bánhegyi 8. Csere: Horváth L. 10, Simon, Benczik, Scheiber, Vörös 2. Edző: Zsámár Krisztián.

ZTE: Frindt 12/6, Horváth Fa. 4, Kovács 11/3, Gorja­nácz 14/6, Pap 31. Csere: Soós 6, Horváth Fru. 2, Szórád 4, Óházy 4, Molnár, Ács 2. Vezetőedző: Czukor Bence.

Jobban kezdett a rutinosabb vendégcsapat, a Kanizsa azonban visszazárkózott, és az első negyedet meg is nyerte. A folytatásban 30-22-re is vezetett a Vadmacskák, ám a ZTE rendezte a sorokat, olyannyira, hogy a nagyszünetre már előnnyel vonulhatott.

A zetés Frindt (háttal) védekezik túl szigorúan a kanizsai Füredivel szemben
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Még a harmadik negyedben is jól tartotta magát a kanizsai együttes, amely újra csökkentette a hátrányát. Ám ahogy az idő haladt előre, a ZTE NKK egyre inkább nyeregbe került, és végül magabiztosan győzött, illetve kivívta a továbbjutást a Hepp Kupában.

A képen az egerszegi Óházy és Kovács között a hazai csapatból Zsámár tör kosárra
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Zsámár Krisztián: „Időnként taktikusan tudtunk játszani, és nyertünk két negyedet. Úgy érzem, egy ideig megnehezítettük az ellenfél dolgát, de egyben gratulálok is a ZTE-nek. Készülünk a hét további erőpróbáira.”

Czukor Bence: „Gratulálok a csapatomnak, hogy végül sikerült megnyernünk a meccset. Az összecsapás első felét inkább nem értékelném. A folytatásban aztán végre rájöttünk, hogy miből gazdálkodhatunk, onnan jobban is mentek a dolgaink.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában