Frissen Zalából

2021.09.12. 19:57

Kántor Gergely nyerte a zalakarosi sakkfesztivált

A nagykanizsai Kántor Gergely sikerét hozta a 40. Zalakaros Sakk­fesztivál – Bárczay László Emléktorna, méghozzá érdekes és izgalmasnak is nevezhető végjáték után.

Kerkai Attila

Balról: Czimondor Nándor, Vidéki Sándor, Kántor Gergely, Aczél Gergely és Horváth Sándor

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szekeres Péter

A 6. fordulót követően, melyben Horváth Ádám, a Z. Csuti nagymestere remizett az ajkai Pásti Ádámmal, míg Kántor Gergely, a Tungsram-Aquapro­fit szintén nagymestere nyert Németh Zalán ellen, hárman maradtak ötpontosak. Horváth Ádám így Kántorral játszott az utolsó, hetedik fordulóban az elsőségért, Pásti pedig a balatonfüredi Daróczy Donáttal. Kántor nyerte a nagymesterek csatáját, míg Daróczy legyőzte a viadal egyik meglepetés­emberét, Pástit. Vidéki Sándor (ASE Paks) a fiatal brit Royal Shreyest múlta fe­lül, Aczél Gergely nagymester szintén nyert, így pedig elkeltek a dobogós helyek. Kántor Gergely 6 ponttal győzött, megelőzve Aczél Gergelyt (5,5) és Vidéki Sándort (5,5), Daróczi jött be a negyedik (5,5), Horváth Á. (5,0) az ötödik, Pásti Á. (5,0) a hatodik helyre.

Balról: Czimondor Nándor, Vidéki Sándor, Kántor Gergely, Aczél Gergely és Horváth Sándor
Fotó: Szekeres Péter / Zalai Hírlap

A szombati ünnepélyes eredményhirdetésen Horváth Sándor fő szervező megköszönte a sportszerű versenyzést mindenkinek, és külön kiemelte Zalakaros támogatását. A város nevében Czimondor Nándor alpolgármester szavai zárták az egyhetes eseményt a Látogatóközpontban, amely valóban minden igényt kielégítő körülményeket biztosított.

– Örülök, hogy ennyien eljöttek az idén is, annak szintén, hogy tizenkét ország képviselője volt jelen sakkversenyünkön – mondta Czimondor Nándor. – Egészen kis versenyként indult a zalakarosi, de látjuk, a negyven év alatt hova fejlődött. Ez kötelezi Zalakaros városát arra, hogy ezt a viadalt tovább kell vinni. Két személyről is szót kell ejteni, a verseny névadójáról, Bárczay Lászlóról, az olimpiai bronzérmes sakkozóról, valamint Horváth Tamásról. Ő a kezdetektől szívén viselte a zalakarosi viadalt, és szervezte, ám most gyengélkedik, ezért nem lehet itt. Viszont tudjuk, mi mindent tett azért, hogy most itt lehessünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában