Frissen Zalából

2021.09.07. 20:17

A Nova nyerte az NB II zalai rangadóját

Győzelemmel mutatkozott be hazai pályán az ADA Nova női labdarúgócsapata, amely az NB II 2. fordulójában a megyei rivális ZTE FC-t győzte le.

ZH

Szollár Bernadett (elöl) lőtte a Nova második gólját

Forrás: Zalai Hírlap

ADA Nova SE–ZTE FC 2-0 (0-0)

Nova, 200 néző. Jv.: Németh D.

Nova SE: Sebők V. – Sóstai, Molnár R., Gergelics, Szabó Zs., Melles (Németh P.), Szokol (Horváth V. ), Szollár, Buncsák, Vitusz, Bakos (Kerek). Edző: Domján Péter.

ZTE FC: Császár H. – Nagy B., Szegedi A., Pupos, Bicsák (Hargas), Grubits, Sopronyi (Nyári), Tóth K. (Hetyei), Jelenics ( Kozma), Major A., Horváth V. Edző: Pergelné Kalamár Andrea.

Gólszerzők: Vitusz (48.), Szollár (87.).

Az NB II-ben újonc ADA Nova immár hazai pályán is bemutatkozott az osztályban, méghozzá a ZTE FC ellen. A két együttes ebben a szezonban már találkozott egymással, ugyanis két héttel korábban a Simple Kupa második körében Nován a ZTE győzött. Nos, a két csapat bajnoki találkozóján az első félidő mindkét oldalon hozott helyzeteket, de gólokat nem, így kiegyenlített játék mellett ért véget az első játékrész. Fordulás után a nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt és a kapu előtt határozottabb hazai csapat nagy küzdelemben, de sportszerű keretek között otthon tartotta a számára rendkívül fontos három bajnoki pontot.

Szollár Bernadett (elöl) lőtte a Nova második gólját
Fotó: Zalai Hírlap

Domján Péter: „Első hazai NB II-es mérkőzésünkön a tapasztalt ZTE volt az ellenfelünk, és tudtuk, hogy ki kell szolgálni a közönséget. Bár az első félidőt enerváltan kezdtük, csapatunk akaratban felülmúlta ellenfelét.”

Pergelné Kalamár Andrea: „Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Sajnos mi úgy gondoltuk, hogy elég csak kimenni a pályára, ugyanis a házigazda jobban akarta a sikert és teljesen megérdemelten nyert.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában