Frissen Zalából

2021.08.31. 08:00

Tizenhetedik alkalommal zajlott le a Mozdulj Balaton Sporttalálkozó Vonyarcvashegyen

Szombaton a Balaton-parti település Lido strandján rendezték meg a szezonzáró Mozdulj Balaton Sporttalálkozót. A már tizenhetedik alkalommal lezajlott döntőn tizenkilenc település csaknem harminc csapata vett részt.

Góth Imre

A gyenesdiási strandfocicsapat is képviseltette magát a döntőben Fotó: Góth Imre

A versenyzőket Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere és Fekete-Páris Judit, a Balatoni Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója köszöntötte a programon. Utóbbi elmondta: az elmúlt időszakban közel 200 millió forint támogatással segítették a Balaton-parti önkormányzatokat strandjaik sportszerekkel való ellátásában.

Méltatta az idén márciusban elhunyt Bartsch János 17 éven át tartó főszervezői munkáját, és bejelentette: emlékét egy Örökös Vándordíj alapításával is ápolják. A versenyek során aztán megszakadt Ábrahámhegy hat éven át tartott győzelmi sorozata, a Balaton legsportosabb települése címet – és az ezzel járó vándordíjat – ugyanis Balatonfenyves érdemelte ki, közvetlenül Vonyarcvashegy és Balatonlelle előtt.

 

A gyenesdiási strandfocicsapat is képviseltette magát a döntőben Fotó: Góth Imre

Eredmények. Streetball, Skoda László-emlékverseny (7 csapat): 1. Balatonfenyves, 2. Balatonboglár, 3. Vonyarcvashegy és Balatongyörök. Strandfoci (10): 1. Szigliget, 2. Zamárdi, 3. Balatonfenyves és Balatonlelle. Strandröplabda, Csiszár Géza-emlékverseny (8): 1. Balatonalmádi, 2. Balatonfüred, 3. Balatonfenyves és Balatonlelle.

A programban részt vevő három megye (Veszprém, Zala és Somogy) 40 strandjának eredményei alapján a legsportosabb település címet is átadta, amit megyénkből a Vonyarcvashegy nyert el. A zalai programszervezők közül „A Mozdulj Balaton Sportprogram Szolgálatáért Díjban” részesült legalább 15 éves munkájáért Kiss Vanda (Balatongyörök) és Horváth Tamás (Vonyarcvashegy), 10 éves munkájáért pedig Vinczéné Polgár Andrea (Keszthely).

- Amikor elkezdtem a munkámat, tizenöt évvel ezelőtt még csak négy-öt sportolási lehetőség közül lehetett választani a strandunkon – emlékezett a kezdetekre Horváth Tamás a díjátadást követően.

- Napjainkban ugyanakkor már harminc közül választhatnak kulturált kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget a vendégek. Nagyon népszerűek a vízben elhelyezett sporteszközök, de tartja magát a strandkézilabda és a strandfoci is. Idén ugyanakkor a teqballasztalunk bizonyult a legnépszerűbbnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában