Frissen Zalából

2021.08.10. 19:06

A zalai csapatok közül szerdán a ZTE II. játszik hazai pályán

Teljes fordulót, a szezonban a másodikat játsszák ma a labdarúgó NB III-ban. A Nyugati csoport három zalai tagja közül ezúttal csak a ZTE FC II. lép fel hazai környezetben.

Varga Andor, Khüne László

A kék szerelésben játszó andráshidaiaknak a győri Lipót II. ellen szerencséjük sem volt Fotó: Pezzetta Umberto

Az első játéknapon „nyugaton ” nem született döntetlen, de a zalai csapatok közül biztos van, amelyik másodjára kiegyezne egy ponttal.

Megyénk képviselői közül egyelőre a ZTE FC II. áll a legjobban a tabellán, köszönhetően idénynyitó, nagykanizsai győzelmének. A Bozsik József vezette zalaiak ma 17.30-as kezdéssel egy másik „kiscsapatot”, a Fehérvár FC kettes számú alakulatát fogadják a ZTE Arénában. A vendégek a nyitányon odahaza kaptak ki 2-0-ra a Puskás II.-től, a papírforma tehát – amelyre egy meccs után azért nem lehet nagy biztonsággal alapozni – talán inkább a házigazda mellett szól. Egy biztos: ha a ZTE itthon tudja tartani a három pontot, elmondhatja magáról, hogy remek rajtot vett az új bajnokságban.

Az FC Nagykanizsa 17.30- as kezdéssel Gárdonyba látogat. A kanizsaiak nem kezdték jól a szezont, hiszen megyei rangadó keretében kaptak ki hazai pályán a ZTE FC II. legénységétől. A Magyar Kupa küzdelmeiben viszont javítottak, amikor a Somogysárd otthonában továbbjutottak a következő körbe.

A kék szerelésben játszó andráshidaiaknak a győri Lipót II. ellen szerencséjük sem volt Fotó: Pezzetta Umberto

- A két huzamosabb ideje sérült labdarúgónkon, Kovács Györgyön és Kretz Bálinton, illetve még a sérvműtétje után lábadozó Horváth Balázson kívül tulajdonképpen mindenkire számíthatok a Velencei- tó déli partján – mondta Koller Zoltán, a kanizsaiak vezetőedzője. – A fegyelmi bizottság határozata alapján, ami logikusnak is tekinthető, az MK-ban kiállított Ekker Milán eltiltása a bajnokságot nem érinti, hiszen ugyan három meccset kapott, de az a kupasorozatra érvényes. Ami a lényeg, hogy a csapat önbizalommal várja a bajnokit, és szeretne is javítani.

Az osztályba megyei bajnokként visszatérő Tarr Andráshida elsőre kikapott itthon a Gyirmót II.-től (1-3), ma 14.30-tól pedig a Kelen SC ellen folytatja a fővárosban.

- Masszív csapat az ellenfelünk, mely a Budapestbajnokság megnyerésével indulhatott most újra az NB III-ban – mondta a házigazdáról az egerszegiek mestere, Dobos Sándor. – Nekünk továbbra is az a legfontosabb feladatunk, hogy szokjuk az eggyel magasabb osztály légkörét, leginkább egy kis rutin volt az, ami az első meccsünkön is hiányzott. A fordulópontokból rendre az ellenfél jött ki jól, és szerencsénk sem volt, hiszen megpattanó lövés után kerültünk hátrányba. Minden meccsre úgy megyünk ki, hogy a lehető legtöbbet akarjuk kihozni belőle, elszántak vagyunk, s meglátjuk, ez mire lesz elegendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában