Frissen Zalából

2021.08.25. 20:21

A Nova ellen jutott tovább a ZTE FC női csapata a kupában, nem indul a Ziccer NLSE

Tulajdonképpen már el is kezdődött a női labdarúgók 2021–22. évi szezonja, hiszen A Simple Női Kupa két fordulója is lezajlott már a hét végi bajnoki nyitány előtt. Mindkét sorozatot érinti a nagykanizsai Ziccer NLSE visszalépése, legutóbb pedig zalai párharcra került sor a kupában.

Kerkai Attila, Kühne László

Pergelné Kalamár Andrea együttese továbbjutott, de most még nem kezd a bajnokságban

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Úgy volt, hogy a Ziccer NLSE női labdarúgócsapata újra az NB II. mezőnyében indul, ugyanakkor a bajnokságot megelőző szövetségi „összesítő tabellán” a klub neve mellett az szerepel: kizárva. A kanizsai női labdarúgók nem indulnak az augusztus 28-án rajtoló női labdarúgó NB II. Nyugati csoportjában, emiatt nem álltak már ki a Simple Női Kupában a ZTE FC elleni mérkőzésre sem.

– Június elején beadtam a nevezést, aztán valamivel később kiderült, hogy mégsem lennénk annyian, amennyien biztosan érdemes lenne rajtolnunk – fogalmazott Benedek József, a Ziccer „mindenese”. – A lényeg, csak akkor lett volna értelme az egésznek, ha mindenki komolyan veszi, hiszen mégiscsak NB-s szintről beszélünk. Azon játékosoknak, akik benne lettek volna az NB II.-es szereplésben, úgy találtunk lehetőséget a magasabb szintre, hogy az ADA Nova SE-nek – mely klubbal nagyon jó a viszonyunk – kölcsönadtuk őket a játéklehetőség reményében.

A Ziccer NLSE az elmúlt idényben a megyei bajnokságban szerepelt, de az előttünk álló szezonban ott sem találjuk a nevét. Méghozzá azért, mert nem neveztek erre a sorozatra, ugyanakkor az utánpótlás-bajnokságokban indulnak.

– Az U16-os országos szintű bajnokságban azért játszhatunk, illetve emellett az U14-es korosztályt is igyekszünk az iskolaidőben toborzással kiszélesíteni. Nem adjuk fel, hiszek abban, hogy a nagykanizsai női foci még fog hallatni magáról – folytatta Benedek József, aki már számtalanszor bizonyította, szívügye a kanizsai női labdarúgás.

Az NB II.-ben újonc ADA Nova pedig újabb kupameccset játszott, méghozzá a megyei rivális ZTE FC-vel. A kiegyenlített első félidő után a másodikban már a rutinosabb egerszegiek eldöntötték a találkozót, és a 3. fordulóba jutottak. A hét végén induló NB II.-es bajnokságban a nyitókörben a zalai csapatok közül csak az ADA Nova lép pályára, a ZTE FC szabadnapos lesz, ugyanis a Ziccer NLSE visszalépésével – miután már elkészült a sorsolás – mindig lesz egy csapat a mezőnyben, amely pihenni fog az adott fordulóban.

ADA Nova SE – ZTE FC 2-4 (2-2)

Nova. Jv.: Cservölgyi.

Nova SE: Sebők – Sóstai, Molnár R., Luczi, Köröcz, Gergelics, Melles (Horváth V.), Szokol, Szollár, Buncsák, Bakos (Szentes). Edző: Domján Attila.

ZTE FC: Császár – Nagy B., Szegedi, Pupos, Bicsák, Török (Gángó), Nyári, (Horváth V.), Grubits (Hargas), Sopronyi, Jelenics (Kozma), MajorA. Edző: Pergelné Kalamár Andrea.

Gólszerzők: Gergelics(14.), Köröcz (16.), illetve szegedi (4.), Pupos (45., 59.), Nagy B. (81.).

Kiállítva: Köröcz (76.).

Pergelné Kalamár Andrea együttese továbbjutott, de most még nem kezd a bajnokságban
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában