Frissen Zalából

2021.07.23. 18:46

Zalai sakkbajnok a korosztályos ob-ról

A leány sakk U12-es egyéni rapid országos bajnokságon remek zalai siker született, hiszen Beznicza Mira (Keszthelyi Spartacus SK) bajnoki címet szerzett.

Kühne László

Beznicza Mira a dobogó tetején az eredményhirdetéskor

Fotó: ZH

Beznicza Mira neve már nem ismeretlen a sakksportban otthonosan mozgók előtt, mivel a nagykanizsai ifjú sakkozó például a Batthyány Kupák alkalmával már bőven megmutathatta tudását adott korosztályában.

Beznicza Mira a dobogó tetején az eredményhirdetéskor
Fotó: ZH

Legutóbb pedig a debreceni korosztályos magyar sakkbajnokság alkalmával az U12-es lányok mezőnyében elhódított országos bajnoki címmel nyomatékosította tehetségét. A kilencfordulós versenyen Beznicza Mira 7,5 pontot szerzett úgy, hogy hét partiját nyerte, illetve egyszer remizett. A nagykanizsai Kőrösi-iskola jövendőbeli hetedikes tanulója 2016-ban kezdte igazán komolyan a sakkozást és diákolimpiákon is szerepelt már eredményesen. A FIDE Élő-pontszámokat is serényen gyűjtögette az elmúlt esztendők során, s ehhez igencsak jól jött neki, hogy közben Kanizsáról a Keszthelyi Spartacus SK-hoz igazolt.

A Balaton-partiak színeiben így már a megyei csapatbajnokság keretében is asztalhoz ülhet, az más kérdés azonban, hogy a pandémia sportág keretein belül is alaposan átrendezte a versenyzési lehetőségeket. Az mindenesetre immár biztos, hogy Mira az U12-es egyéni ob-n már bajnoki címmel is büszkélkedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában