Frissen Zalából

2021.07.07. 20:50

Szűcs Valdó ötödik a rangos mezőnyben

A Székesfehérváron megrendezett Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen zalai atléták is rajthoz álltak. Közülük Szűcs Valdó 110 m gáton ötödik lett a világsztárokkal tűzdelt nemzetközi mezőnyben.

Kerkai Attila

Középen Szűcs Valdó Székesfehérváron Fotó: Bálizs Zsuzsa

A World Athletics Continental Tour sorozatába tartózó hazai viadal az arany (Gold) besorolást kapta, és joggal, hiszen remek mezőnyök jöttek össze. Számos világsztár tette tiszteletét most is Székesfehérváron.

Sorra dőltek a versenycsúcsok a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, ahol ketten a világ idei legjobb eredményét is be tudták állítani vagy meg tudták javítani. Zalai szempontból a „fő szám” a 110 méteres férfi gátfutás volt, hiszen a tokiói induló Szűcs Valdó, a Zalaszám-ZAC bajnoka volt ott a rendkívül erős mezőnyben.

Középen Szűcs Valdó Székesfehérváron Fotó: Bálizs Zsuzsa

Az amerikai Grant Holloway idén 12,81-es időt elérve csupán egy századra volt Aries Merritt világrekordjától. A fiatal amerikai tehetség ezúttal 13,08-cal tudott nyerni, Szűcs Valdó 13,47-es idővel az 5. helyen végzett a bombaerős mezőnyben.

Rajta kívül több zalai atléta is ott volt a viadalon, igaz, ők nem a nemzetközi futamokban, hanem a magyar atléták számára rendezetteken indulhattak. Női 800 méteren Muszil Ágnes (Zalaszám-ZAC) 2:10,99 perccel a negyedik helyen végzett és megközelítette legjobbját, amit a hét végén Győrben, a Rába Kupán ért el (2:10,84), ahol győzött is.

Muszil Ágnes negyedik lett 800 méteren Fotó: archív

Női 200 méteren Furulyás Lili (Zalaszám-ZAC) 27,77 mp-cel megnyerte a futamát.

Férfi 400 méteren pedig Csahóczi Csanád (KVDSE) 49,05 másodperccel másodikként zárt a „magyar futamban”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában