Frissen Zalából

2021.07.05. 18:18

Bukovics Rebeka az ifi-Eb-n

Nagykanizsa Nem kerülte el a szakemberek figyelmét Bukovics Rebeka rohamszerű fejlődése, így a Dél-zalai Vízmű SE úszója is helyet kapott a magyar válogatottban, mely Rómában, a medencés ifjúsági Európa-bajnokságon szerepel. Polgár Sándor tanítványa – folytatva a kanizsai hagyományt – az 50 méteres pillangóúszásban vívta ki az indulás jogát, de további két számban is rajtkőre áll.

Kerkai Attila

Bukovics Rebeka és Polgár Sándor bizakodóan tekint a római utazás elé Fotó: Szakony Attila

Nem egészen egy hónapja, az ifjúsági országos bajnokságon Bukovics Rebeka 27,31 másodperccel nyerte az 50 méteres pillangóúszást. Miközben a kanizsaiak 15 éves tehetsége még serdülő-korosztályú, a március végi felnőtt-ob-n úszott eredményét két hónap alatt 8 tizedmásodperccel javította meg. Azt pedig talán nem kell elmagyarázni, hogy 50 méteres távon ez mekkora előrelépés…

A Dél-zalai Vízmű SE tagjának edzője, Polgár Sándor elárulta: Rebeka ugyan három századdal elmaradt az ifi-Eb-re kitűzött kiküldetési szinttől, de a válogatott szakmai vezetése úgy döntött, hogy őt is nevezi a római eseményre.

Bukovics Rebeka és Polgár Sándor bizakodóan tekint a római utazás elé Fotó: Szakony Attila

– Egyelőre a tapasztalatszerzés számára a fő cél, hiszen még két évig indulhat az ifjúsági mezőnyben – mondta Polgár Sándor. – Nem akarok terhet tenni a vállára, de azért éreznie kell, hogy ez is egy bizonyítási lehetőség. Azt várom, hogy ússza meg odakint is a legjobbját. Bizakodó vagyok, a szorgalma megvan.

Polgár Sándor megjegyezte: Bukovics Rebeka a legjobbjával a hazai felnőttranglistán a 6. helyen áll az 50 méteres pillangóúszásban. A legjobb hatban pedig ott van még Varga Dominika és Molnár Flóra is, akik szintén a kanizsai klub versenyzői: Varga ugyebár az Eb-n is úszhatott, Molnár pedig olimpikon. És utánuk rögtön itt van a kanizsai műhelyből az újabb tehetség.

S hogy miként készül Bukovics Rebeka a jövő héten sorra kerülő római Eb-re?

– Már az ifjúsági ob után felmerült, hogy kivisznek az Eb-re – mesélte Rebeka. – Úgy voltam vele: ha utazhatok, jó lesz, ha nem, akkor készülök a következő feladatra. Aztán amikor az edzőm közölte, hogy válogatott lettem, persze óriási volt az öröm. Nagyon jól sikerült számomra az ifi-ob, de sok idő nem volt készülni az Eb-re. Ettől függetlenül én is azt várom, hogy a legjobbamat hozzam. Izgatott vagyok, szerintem jól sikerült a felkészülés. Az, hogy én is mehetek, pluszlöketet adott a munkához.

Bukovics Rebeka nagyon büszke rá, hogy Molnár Flóra és Varga Dominika után ő is csatlakozott az 50 pillangón válogatott kanizsai úszók csapatához. Rómában azonban nem csak ezen a távon úszik, hiszen nevezték a 100 méteres gyorsúszásra, illetve tagja lesz a 4×100 méteres magyar gyors­váltónak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában