Frissen Zalából

2021.07.30. 07:00

A judóval ismerkedtek Zalaegerszegen

Esni tudni kell, nagyon leegyszerűsítve ezt is megtanulhatják azok a gyerekek, akik részt vettek e héten az ötnapos ukidotáborban.

Arany Gábor

Az ukidotábor résztvevői a judoegyesület edzőtermében

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Gábor

A Helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Za­la­egerszegen című projektben rendezték meg az ingyenes tábort negyven iskolás, illetve iskolába készülő gyermek számára a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület közreműködésével. Az egyesület vezetője, Varga Zoltán elmondta, a fiatalok erőnléti edzéseken vesznek részt. Emellett a foglalkozásokon megismerhetik a judo alapelemeit, ami javítja a mozgáskoordinációjukat, egyebek mellett megtanulják, miként kell esni, gurulni, hogyan kerülhetik el a sérüléseket. Mindez segít felkészülni az iskolai testnevelésre, sportolásra is, ami akár lehet a judo is, ily módon az utánpótlásukat is szolgálja a tábor.

Az ukidotábor résztvevői a judoegyesület edzőtermében
Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Horváth-Illés Borbála, a polgármesteri hivatal pályázati szakreferense elmondta, a 330 millió forint támogatással, a Keresztury VMK-val együttműködve megvalósuló, közösségépítést szolgáló projekt 2023 nyarán zárul. Ez idő alatt rendezvények sokasága várja a megyeszékhely minden polgárát, s ennek egyik eleme volt a tábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában