Frissen Zalából

2021.06.10. 19:13

Szlovén szakember tartott bemutató edzést a ZTE KK kosarasainak

Bemutató edzést tartott az elmúlt szombaton Uroš Ninic, Master PRO Trainer, a ljubljanai székhelyű New Era Basketball vezetője a Zalakerámia ZTE KK 14–18 éves fiataljainknak.

Jóna István

„Zsonglőrködéshez” hasonló gyakorlatokat vezényelt a zetéseknek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az Ostoros Károly Csarnokban a fiatalok mellett a klub korosztályos edzői is ismerkedtek a régi-új technikákkal.

Uroš Ninic
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A közel másfél órás edzésen Uroš Ninić mindenből egy kicsit mutatott, kezdve az alapoktól, azaz a labdavezetéstől. A megjelentek teljesen új szemlélet és hozzáállás láthattak tőle, illetve új technikákat. Volt az edzésen labdavezetés, labdakezelés, teniszlabdás, illetve szem- és kézkoordinációs gyakorlatok, valamint ziccerdobások is nehezített körülmények között.

„Zsonglőrködéshez” hasonló gyakorlatokat vezényelt a zetéseknek
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A szlovén tréner elmondta: a gyakorlatok egyik célja, hogy a játékosok a képzés mellett impulzust kapjanak a még több munkához. Másodsorban az egyéni képzések fontosságára is felhívta a figyelmet, melyekkel a kosarasok emelni tudják a játékuk színvonalát.

A magyarországi tapasztalatairól Uroš Ninić elmondta: a fiatal játékosokon látszik, hogy szeretik a kosárlabdát, mint másutt is Európában, a tehetségük is megvan, de sokukból hiányzik még az a fajta tűz, belső hajtóerő, ami ehhez a sporthoz igazán kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában