Frissen Zalából

2021.06.17. 19:57

Modellhajók versengtek a pacsai tavon

Harmadik alkalommal rendezték meg Pacsa Kupa néven a hajómodellek versenyét június második hétvégéjén.

ZH

A modellek is komoly teljesítményre voltak lépesek

Fotó: ZH

A közép-zalai város által adományozott vándorkupáért zajlott országos megméretésre nyolc modellezőegyesületből érkeztek versenyzők. A szegedi, budapesti, szolnoki indulók mellett a házigazda Canissa Modellezőegyesület nagykanizsai versenyzői is indultak. Hat kategóriában mérték össze tudásukat az egészen apró mini hajóktól a 80-90 centiméter nagyságú, 80 km/h sebességgel száguldó hajókig. A nagykanizsai versenyzők közül Boti Ferenc a 4., Czimre Attila az 5., míg Tóth Zoltán a 6. helyet szerezte meg. Az eco expert kategóriában dr. Lekszikov Gábor a 2. helyen végzett, míg a Pacsa város vándorkupájáért vívott küzdelmet Novics József, a kaposvári Textiles Modellező SE versenyzője nyerte meg.

A hajómodellezők szezonja folytatódik, ezen a hétvégén a nagykanizsai Csónakázótavon a kanizsai egyesület tagjai rendezik a nemzetközi túrahajó-bajnokság következő fordulóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában