Frissen Zalából

2021.06.13. 21:02

Két negyed és 5 gól előny a Debrecennek az osztályozón

Drámai küzdelemben nem tudott nyerni és ezzel a harmadik mérkőzés lehetőségét kiharcolni az osztályozón a Kanizsa Vízilabda OB I/B-ben bajnok együttese, így a gárda zsinórban negyedszer sem tudta valóra váltani az élvonalba kerüléssel kapcsolatos álmát.

Kühne László

Fehér sapkában a kanizsai Kalanovics Balázs a Debrecen elleni szombati, hazai osztályozó mérkőzésen

Fotó: Gergely Szilárd

Kanizsa Vízilabda–Debreceni VSE 11-12 (0-3, 1-3, 5-2, 5-4)

Nagykanizsa, 150 néző. Jv.: Petik, Homonnai.

Kanizsa: Vértes – Dobay G., Major 2, Simon, Marnitz 5, Kalanovics, Balaska 2. Csere: Leposa G. (kapus), Vadovics, Kaszper G., Fodor 2, Szávai, Dobay P., Balli. Edző: Ludányi Kadosa.

Hol volt már az a két és fél évvel ezelőtti OB I/B-s bajnoki, amikor a Kanizsa a Debrecent (igaz, annak második csapatát) fogadta és könyvelhetett el vele szemben 15-6-os, szerfölött biztos sikert. A hétvégi OB I.-es osztályozón egyetlen aprócska találatnyi különbséggel is elég lett volna nyerniük a dél-zalaiaknak, mert a siker azt jelentette volna, hogy a két csapat harmadik meccsen dönti el a párharcot. És ez még akkor is esély lett volna, ha azt a találkozót újra az élvonal 14. helyén végző DVSE otthonában rendezték volna meg.

Fehér sapkában a kanizsai Kalanovics Balázs a Debrecen elleni szombati, hazai osztályozó mérkőzésen
Fotó: Gergely Szilárd

Ehhez képest a vendégek állva hagyták Ludányi Kadosa legénységét, hiszen a második negyed elején már 4-0-ra vezettek, a félidőben, 6-1-nél pedig úgy tűnt, el is dőlt minden. A szép számú közönségnek azonban nem kellett lemondania az izgalmakról, hiszen fordulás után a Kanizsa taktikát és kapust is váltott, emellett a harmadik negyedben megtáltosodva 6-8-ra alakította az eredményt. Nem akármilyen utolsó nyolc perc következett, melynek során a hazaiak feljöttek egy gólra, mi több, támadhattak az egyenlítésért. A DVSE azonban betalált a legnehezebb pillanatokban, a Kanizsa viszont nem, és így a debreceniek kettős győzelemmel nyerték az osztályozót – a zalaiak pedig zsinórban negyedszer bukták el az OB I.-et az utolsó lépcsőfokon.

Ludányi Kadosa: Sajnos későn ébredtünk, és elfogyott az idő, hogy többet kihozzunk ebből a találkozóból. Ilyen jó csapatnak nem szabad ekkora előnyt adni, hiszen ez bizony megbosszulja magát. A végére viszont olyan lendületbe jöttünk, hogy ha még pár percig tarthatott volna a mérkőzés, ki tudja, mi történik…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában